Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Merzļikins atvaira 35 metienus Kolumbusas zaudējumā; Girgensonam un Sabres uzvara

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien atvairīja 35 pretinieka metienus Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, kurā viņa Kolumbusas Blue Jackets komanda piedzīvoja zaudējumu pēcspēles metienu sērijā, kamēr Zemgus Girgensons un Bufalo Sabres svinēja panākumu.

"Blue Jackets" mājās ar rezultātu 2:3 (1:0, 0:0, 1:2, 0:1) zaudēja Otavas "Senators" komandai.

Merzļikins mača gaitā tika galā ar 35 no 37 pretinieku metieniem, atvairot 94,6% raidījumu, kamēr uzvarētāju noskaidrošanas sērijā spēja atvairīt vienu no trim metieniem.

Pretējos vārtos Antons Fošberjs arī atvairīja 35 no 37 metieniem, bet pēcspēles metienos kapitulēja tikai vienu reizi.

"Blue Jackets" jau 15.sekundē izvirzījās vadība pēc Būta Dženera precīzā metiena, bet mača 46.minūtē 2:0 mājinieku labā panāca Aleksandrs Nīlanders. Tomēr vadību mājiniekiem noturēt neizdevās - spēles 48.minūtē Klods Žirū no vārtu priekšas panāca 1:2, bet 53.minūte izlīdzinājumu panāca Tims Šticle.

Papildlaikā vārti netikai gūti, lai gan "Senators" divas minūtes spēlēja vairākumā, bet pēcspēles metienos Merzļikins tika galā ar Dreika Batersona metienu, bet latviešu vārtsargu pārspēja pamatlaikā precīzi metušie Šticle un Žirū. Mājiniekiem vienīgo precīzo "bullīti" izpildīja Aleksandrs Teksjē.

"Blue Jackets" ar 55 punktiem 66 spēlēs ieņem pēdējo 16.vietu Austrumu konferencē, bet "Senators" kontā 64 mačos ir par trim punktiem vairāk un 15.pozīcija.

Nākamo spēli Kolumbusas vienība aizvadīs sestdien, kad savā laukumā tiksies ar Rietumu konferences un visas līgas vājāko vienību Sanhosē "Sharks", kas 65 mačos iekrājusi vien 39 punktus.

Tikmēr Girgensons ceturtdien vienreiz meta pa vārtiem mačā, kurā viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda izcīnīja uzvaru.

"Sabres" savā laukumā ar rezultātu 4:0 (0:0, 3:0, 1:0) uzvarēja Ņujorkas "Islanders" vienību.

Girgensons otro maču pēc kārtas uzsāka pirmajā maiņā kopā ar Teidžu Tompsonu un Aleksu Taku. Latvijas uzbrucējs uz ledus pavadīja 13 minūtes un 42 sekundes, no kurām minūti un 44 sekundes spēlēja mazākumā. Viņa kontā viens metiens vārtu rāmī, divi spēka paņēmieni, divi bloķēti metieni, uzvarēti abi iemetieni un pozitīvs lietderības koeficients +1.

Divus vārtus mājinieku labā pirmo reizi karjerā guva pagājušā gada drafta 13.numurs Zeks Bensons, kurš kļuvis par trešo spēlētāju "Sabres" vēsturē, kurš būdams 18 gadus vecs vai jaunāks izcēlies ar diviem precīziem raidījumiem mačā. Pirms viņa to paveica Pjērs Turžons un Fils Hauslijs.

Vēl pa vārtiem uzvarētājiem guva Dinals Kozens un Viktors Ūfofsons, divas rezultatīvas piespēles atdeva Ouens Pauers, bet vārtos Uko-Peka Lūkonens atvairīja 21 metienu, tiekot pie savas piektās "sausās" spēles šosezon.

"Sabres" ar 69 punktiem 67 spēlēs ieņem 11.vietu Austrumu konferencē, taču no astotajā vietā esošās "Islanders", kas gan aizvadījusi par divām spēlēm mazāk, atpaliek vairs tikai par trim punktiem.

Nākamo maču Bufalo vienība aizvadīs sestdien, kad agrajā spēlē viesos mēros spēkus ar Austrumu konferencē devītajā vietā esošo Detroitas "Red Wings". Nākamo pretinieku kontā ir 72 punkti, bet zaudējumi jau septiņās spēlēs pēc kārtas, tostarp trešdien 3:7 pret "Sabres".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi