Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Rīgas Dinamo piedzīvo ceturto sauso zaudējumu mēneša laikā

Rīgas Dinamo hokejisti savā priekšpēdējā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mājas spēlē šogad ceturtdien Inbox.lv ledus hallē Piņķos ar rezultātu 0:4 (0:1, 0:1, 0:2) kapitulēja Horvātijas vienībai Zagrebas Medveščak.

Rezultātu piektajā minūtē atklāja amerikānis Tīdžejs Galjardi, kurš izcēlās pēc atkārtota metiena no vārtu priekšas, otrajā trešdaļā viesu rindās precīzi meta kanādietis Lukass Lesio, bet trešajā spēles periodā atzīmējās kanādietis Fransiss Parē un amerikānis Bobijs Batlers.

Rīgas Dinamo "sausā" zaudēja arī pirms trim nedēļām, kad Medveščak savā laukumā uzvarēja ar 1:0. Pēdējā mēneša laikā rīdzinieki cieta ceturto "sauso" zaudējumu.

Mačs iesākās aktīvā spēlē, bet piektajā minūtē Galjardi atklāja rezultātu, turklāt drīz vien laba iespēja bija arī Kolbija Genovajam. Septītajā minūtē pēc paša kļūdas rīdziniekus mazākumā atklāja Patriks Malens, bet šis laika posms tika izturēts un turpinājumā jau spēle atkal risinājās līdzīgi. Priekšpēdējā minūtē ripa pat ieslīdēja Medveščak vārtos, kad to tur iebīdīja vārtsargs Drū Makintairs, tomēr brīdi iepriekš jau bija atskanējusi svilpe.

Otrā trešdaļa iesākās ar daudz aktīvāku un interesantāku hokeju, pirmajās minūtēs labas vārtu gūšanas iespējas radot abām komandām. Perioda vidū iniciatīvu pārņēma viesi un četras ar pusi minūtes pirms tās beigām arī guva otros vārtus, kad pēc Malena kļūdas pie ripas tika Lesio un ieraidīja to no asa leņķa vārtos tuvējā stūrī.

Trešo trešdaļu rīdzinieki iesāka vairākumā, tomēr pat šajās divās minūtēs daudz labāk nospēlēja pretiniekiem, kas divas reizes izgāja pret Jakuba Sedlāčeka vārtiem, savukārt mājinieki neizpildīja nevienu metienu. Savukārt trešdaļas vidū Medveščak pavisam salauza pretinieku pretestību - vispirms pēc skaistas individuālās darbības izcēlās Parē, bet pusotru minūti vēlāk vairākumā ar tālu un spēcīgu metienu atzīmējās arī Batlers.

Rīdzinieki iepriekšējās divas mājas spēles aizvadīja Tallinā, piektdien pēcspēles metienos ar 4:3 uzvarot Gagarina kausa īpašnieci Magņitogorskas Metallurg un pārtraucot četru zaudējumu sēriju, bet svētdien ar 2:4 piekāpjoties Čeļabinskas Traktor hokejistiem.

Piecu mājas spēļu sēriju Rīgas klubs noslēgs sestdien, kad turpat Piņķos spēkosies ar Slovākijas komandu Bratislavas Slovan. Pēc šiem mačiem būs valstsvienību pārtraukums, bet gada pēdējās četras spēles Latvijas komanda aizvadīs izbraukumā. Tikmēr nākamā spēle Arēnā Rīga, kur patlaban norisinās pasaules čempionāts florbolā, notiks 3.janvārī.

Rīgas Dinamo vismaz abās šīs nedēļas spēlēs nepalīdz viens no rezultatīvākajiem uzbrucējiem Koltons Gilīss. Tāpat savainojumu ārstē aizsargs Georgijs Pujacs, bet sastāvā atgriezies uzbrucējs Miķelis Rēdlihs.

Oktobrī Rīgas Dinamo cieta astoņus zaudējumus pēc kārtas, bet novembra pirmajā pusē pēc Sanda Ozoliņa pievienošanās treneru kolektīvam tika pie četriem panākumiem četros mačos, kas bija ilgākā uzvaru sērija šosezon. Pēc tam atkal sekoja četru neveiksmju sērija, kura tika pārtraukta pagājušajā piektdienā pret čempioni Metallurg.

Tikmēr Medveščak komanda pirms šī mača bija cietusi četrus zaudējumus pēc kārtas, iepriekšējā duelī pagarinājumā ar 3:4 piekāpjoties Artūra Kuldas pārstāvētajai Helsinku Jokerit komandai.

Rīgas un Zagrebas komandas savā starpā spēkojās 12.reizi - septiņas uzvaras guvusi Horvātijas vienība (vienu pagarinājumā), bet piecas rīdzinieki.

Rīgas Dinamo ar 31 punktu 38 spēlēs ieņem pārliecinoši pēdējo vietu Rietumu konferences 14 klubu vidū. Savukārt Medveščak 40 mačos tikusi pie 48 punktiem, kas dod 11.vietu konferencē, no "play-off" zonas atpaliekot 12 punktus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi