Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vītoliņš: Elvis izlasē mums ir vajadzīgs

Latvijas vīriešu hokeja izlasei gaidāmajā pasaules čempionātā būs vajadzīga arī vārtsarga Elvja Merzļikina palīdzība, preses konferencē teica Latvijas valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Ceturtdien Latvijas izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, Daugavas ledus hallē aizvadīs pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Austriju. 

"Trenējamies nepilnu nedēļu, bija trīs intensīvas treniņu dienas un priecē, ka ir jūtams liels azarts. Katrs cenšas un redzams, ka puiši nav vienaldzīgi. Šodien redzēsim, kā būs spēlē, bet domāju, ka visiem ir liela gribēšana. Atmosfēra komandā ir ļoti laba, gribēšu redzēt, vai viņi trīs maiņās varēs uzreiz saprast, ko mēs no viņiem gribēsim," stāstīja Vītoliņš.

"Izmantosim savus plusus, kas šobrīd ir ātrums, jo puiši ir jauni, grib visu darīt ātrāk, bet meistarība ir tas, ko liksim pakāpeniski klāt," viņš piebilda.

Vītoliņš atklāja, ka pirmajā mačā ar Austriju Latvijas vārtus sargās Ivars Punnenovs, bet otrajā spēlē viņa vietu ieņems Vītols. Tāpat viņš norādīja, ka pēc spēlēm ar Austriju neviens no hokejistiem nepametīs Latvijas izlases kandidātu sarakstu, bet pirmdien pievienosies vēl Ralfs Freibergs.

Tāpat pēc viena gada pārtraukuma šajā pavasarī Latvijas valstsvienībai pievienosies Merzļikins, kurš uz Latviju dosies pēc tam, kad viņa pārstāvētajai Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienībai Kolumbusas "Blue Jackets" būs noslēgusies regulārā sezona. Vītoliņš uzsvēra, ka Merzļikina klātbūtne izlasē ir vajadzīga.

"Elvis pats grib būt izlasē un viņš mums arī ir vajadzīgs. Tomēr viņš ir vienīgais NHL spēlētājs no vārtsargiem, kurš tur spēlē jau vairākus gadus. Tās runas, ka viena "tante teica", ka ģērbtuvē viņš ir tāds, nav patiesas. Mums tomēr ir profesionāls psihologs, vārtsargu treneris Artūrs [Irbe], kurš ir ticies ar Elvi un runājis."

Arī Latvijas valstsvienības ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis piebilda, ka Merzļikins ir gatavs papildināt izlases rindas.

"Viņš pats ļoti interesējas, jautā par to, kādi spēlētāji ir pievienojušies un kāds būs tālākais plāns. Visu laiku uzturam kontaktu un viņš ļoti grib spēlēt un sevi pierādīt Latvijas izlasē," teica ģenerālmenedžeris.

"Uzturam ar komunikāciju ar visiem, arī Artūru [Šilovu]. Viņa komanda ir iekļuvusi izslēgšanas spēlēs, tāpēc, kamēr viņi būs izslēgšanas spēlēs, Artūru neviens nekur nelaidīs. Viņš arī pozitīvi skatās uz pasaules čempionātu," turpināja Kalvītis. 

Vītoliņš arī uzsvēra, ka šobrīd ir daudz jauno spēlētāju, kuriem šī ir iespēja sevi apliecināt. "Visi atstāja labu iespaidu, tāpēc ir ļoti interesanti redzēt, kā būs spēlēs. Pēc Somijas varēsim secināt, kur mēs esam un ko varam," piebilda treneris.

Latvijas izlasei šajā pavasarī ir paredzētas sešas cīņas savā laukumā un divas izbraukumā. 4. un 5.aprīlī Daugavas ledus hallē norisināsies spēles "aiz slēgtām durvīm" ar Austriju, 10. un 11.aprīlī "Arēna Rīga" tiks aizvadīt mači ar Somiju, bet 3. un 4.maijā - ar Norvēģiju. Savukārt 26. un 27.aprīlī notiks izbraukuma spēles ar Šveici.

Visas Latvijas valstsvienības pārbaudes spēles tiešraidē varēs vērot TV6 kanālā.

Latvijas izlasē galvenajam trenerim Vītoliņam palīdz treneri Lauris Dārziņš, Artūrs Irbe, Petri Nummelins, Ville Peltonens, Raimonds Vilkoits, video treneris Pēteris Groms un fiziskās sagatavotības speciālists Ēriks Visockis.

Latvijas izlase uz pasaules čempionātu Čehijā dosies 9.maijā.

2024.gada čempionāts Prāgā un Ostravā norisināsies no 10. līdz 26.maijam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi