Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Vītoliņš: Šogad pasaules čempionātā visi pret mums spēlēs nopietnāk

Latvijas vīriešu hokeja izlasei maijā gaidāmais pasaules čempionāts nebūšot viegls, jo pretinieki šogad latviešus uztveršot daudz nopietnāk, otrdien Latvijas televīzijā (LTV) sacīja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

"Patīkami dzīvot atmiņās par bronzas medaļu, bet mums nav nekādu rezervju un sākam no nulles. Zinām, ka visi pretinieki pret mums viennozīmīgi spēlēs nopietnāk," raidījumā "Rīta Panorāma" sprieda Vītoliņš. "Tie paši zviedri nenopietni attiecās, domāja, ka pāries vienkārši pāri mums. Šoreiz zviedri ļoti labi grib sagatavoties šim pasaules čempionātam un nedarīt tās kļūdas, ko izdarīja pēdējos trīs gadus, netiekot medaļniekos."

Valstsvienības galvenais treneris norādīja, ka komandā netiks stingri atvēlētas lomas katram spēlētājam, un ikvienam jābūt gatavam komandas interesēs veikt arī melno un nepateicīgo darbu.

"Mēs neesam tik laba komanda, lai ļautu sadalīt – tu tikai metīsi vārtus, tu tikai vairākumā spēlēsi, tu – tikai mazākumā. Šeit būs viss jādara visiem," uzsvēra Vītoliņš. "Ir jāsaprot, kur tu esi. Varbūt ir grūti uzturēt tādu pašatdevi ilgā laika posmā, bet pasaules čempionāts ir īss turnīrs – maksimums desmit spēles. Ja patiešām kārtīgi noskaņojies, to var izdarīt. To mēs pierādījām [pagājušajā gadā], ka viss ir iespējams, tāpēc atlaides nebūs. Prasības būs lielas, un puišiem ir jāsaprot, ka, lai mēs kaut ko sasniegtu, ir smagi jāstrādā."

Kā zināms, pagājušajā nedēļā Latvijas izlase ar divām pārbaudes spēlēm savā laukumā pret Austriju uzsāka gatavošanos pasaules čempionātam. Abos mačos Latvijas komanda, kurā tika pulcināti arī vairāki tuvākie rezervisti un ASV augstskolu hokejisti, bija pārāka ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā.

Kā norādīja Vītoliņš, šonedēļ izlases sastāvā nav paredzēta jaunu spēlētāju pievienošanās, lai gan Čehijā sezona aizvadītās nedēļas nogalē beidzās aizsargiem Jānim Jakam un Kristapam Zīlem. Spēlētājiem vēl apmēram nedēļu prasa dažādas formalitātes komandā, bet nākamajā nedēļā būs skaidrs, kuri spēlētāji izlasē iekļausies tuvākajā laikā.

Latvijas izlasei šajā pavasarī ir paredzētas sešas spēles savā laukumā un divas izbraukumā. Pēc aizvadītajām cīņām ar Austriju 10. un 11.aprīlī "Arēnā Rīga" Latvijas hokejisti tiksies ar Somiju, bet 3. un 4.maijā - ar Norvēģiju.

Savukārt 26. un 27.aprīlī notiks izbraukuma spēles ar Šveici.

Latvijas izlasē galvenajam trenerim Harijam Vītoliņam palīdz treneri Lauris Dārziņš, Artūrs Irbe, Petri Nummelins, Ville Peltonens, Raimonds Vilkoits, video treneris Pēteris Groms un fiziskās sagatavotības speciālists Ēriks Visockis.

Latvijas izlase uz pasaules čempionātu Čehijā dosies 9.maijā.

2024.gada čempionāts Prāgā un Ostravā norisināsies no 10. līdz 26.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi