Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +21 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Zembergs: Labi, ka Roge bija Siguldā!

Paldies bijušajam Starptautiskās Olimpiskās komitejas prezidentam Žakam Rogem un, protams, mūsu kamaniņniekiem! Pirms trijiem gadiem Siguldā notika kārtējās Pasaules kausa izcīņas sacensības kamaniņniekiem. Tās klātienē apmeklēja arī Roge. Augstajai amatpersonai iepatikās negaidītiem pavērsieniem bagātās sacensības, kad viens otrs finišā netrāpīja mērķī, un stafetei olimpiādē tika iedegta zaļā gaisma, par spīti tam, ka pilnas komandas spēj nokomplektēt tikai divpadsmit valstu.

Sacensības Sočos kamaniņniekiem ir beigušās. Uz Latviju ceļos divas bronzas. Nebūtu pareizi apgalvot, ka šāds pavērsiens ir liels pārsteigums. Par Šiciem secinājumi tika izteikti jau trešdien. Galvenais - brāļi prot izšaut īstajā laikā. Stafetes komandā arī brauca Šici, kā arī Mārtiņš Rubenis, un viņi visi jau reiz bija izcīnījuši olimpiskās medaļas. Rubenis 2006. gadā Turīnā. Tomēr sezonas gaitā uz pjedestāla pārsvarā stāvēja citi. Tikai Eiropas čempionātā Siguldā mūsējie izcīnīja trešo vietu. Zināmā mērā līdzīga situācija kā ar Šiciem, kuri arī sezonas garumā nebija priecējuši. Protams, olimpiskās medaļas ir pāri visam, tomēr gribētos vairāk sarūpētu patīkamu emociju arī Pasaules kausa izcīņas sacensībās.

Būs interesanti redzēt, vai Šici un stafetes komanda tikpat precīzi trāpīs ar kondīciju un tehnikas sagatavošanu desmitniekā nākamā gada atbildīgākajās sacensībās. Atgādinājumam - 2015. gada pasaules čempionāts notiks Siguldā. Mārtiņš Rubenis pēc starta vieninieku sacensībās izteicās, ka tas bijis pēdējais starts augstākajā līmenī. Pēc stafetes mačiem Mārtiņš finiša zonā jau savā izvēlē šaubījās. «Man šobrīd nav atbildes uz jautājumu par karjeras beigām.» Izšķiršanās nebūs viegla. No vienas puses, beigt karjeru uz olimpiskās bronzas nots ir skaisti, bet no otras - olimpiskā medaļa garantēs labu finansiālo nodrošinājumu, ja tiks izlemts turpināt braukt. Šici ir atguvušies pēc savām likstām, savukārt jaunajai Elīzai Tīrumai vajadzētu tikai progresēt. Mārtiņ, padomā nopietni!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi