Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Peteransels palīdz paša notriektam motobraucējam, atgūstot vadību Dakarā

Francijas sportists Stefans Peteransels no Peugeot komandas Dakaras rallijreida desmitajā posmā ceturtdien palīdzēja smagi cietušam sportistam un ieguva uzvaru šajā etapā, lai gan sākotnēji panākumu izcīnīja viņa komandas biedrs un tautietis Sebastjans Lēbs.

Uzvara sacensību desmitajā posmā ļāvusi Peteranselam atgūt vadību arī kopvērtējumā.

Sākotnēji par ceturtdienas etapa uzvarētāju tika kronēts deviņkārtējais pasaules čempions rallijā (WRC) Lēbs, kurš finišu sasniedza pirmais. Tiesa, tad bija skaidrs, ka viņam lielākais konkurents būs Peteransels, kurš aizkavējās trasē, jo 83.kilometrā viņš sadūrās ar slovēņu motobraucēju Simonu Marcicu. Slovēnijas sportists iedzīvojās smagā kājas lūzumā, bet francūzis nolēma palikt un palīdzēt viņam, kamēr atlidos ātrās palīdzības helikopters, lai aizvestu Slovēnijas sportistu uz slimnīcu.

Pēc šādas rīcības, kad sportists apstājas un palīdz smagi ievainotam dalībniekam, rallijreida noteikumi paredz, ka tiek atgriezts atpakaļ zaudētais laiks. Lai gan finiša līniju Peteransels šķērsoja trešajā vietā, nepilnas septiņas minūtes aiz Lēba, viņam no rezultāta tika noņemtas zaudētās 14 minūtes un 13 sekundes, kas pēcāk ļāva tikt pie uzvaras šajā posmā.

"Šodiena bija ļoti sarežģīta. Kad motociklists mani ieraudzīja, viņš pamatīgi sabremzēja un mēs saskrējāmies. Apstājos virs viņa, bet viņam bija lauzta kāja, taču sportists joprojām bija pie samaņas. Kopā ar viņu palikām kādas 15-20 minūtes, lai sagaidītu avārijas helikopteru," pēc finiša sacīja Peteransels. "Savukārt pēc tam bija grūti savākties un braukt labā ātrumā. Nebija viegla diena, taču svarīgākā lieta šoreiz nebija sacensības, tā bija sadursme ar motociklistu."

Tikmēr pēc izmaiņām rezultātos trešo vietu ceturtdien ieguva vēl viens francūzis un Peugeot pilots Sirils Desprē.

Kopvērtējumā pirms noslēdzošajiem diviem posmiem Peteransels par piecām minūtēm un 50 sekundēm apsteidz Lēbu, kamēr trešais ir Desprē, atpalikdams jau 25 minūtes un 40 sekundes.

Tikmēr krieva Sergeja Šihotarova ekipāža (Toyota), kuras stūrmanis bija ar Latvijas licenci braucošais ukrainis Oļegs Uperenko no sacensībām ir izstājušies, jo desmitajā posmā finišu nesasniedza.

Savukārt motociklu ieskaitē ceturtdien sākotnēji uzvaru guva Honda braucējs Mišels Retdže no Francijas, taču etapa noslēgumā viņš izlaida vienu no kontrolpunktiem, kā rezultātā sportistam tika piemērots vienas stundas sods, tāpēc braucējs atkrita uz vien uz 24.vietu.

Par uzvarētāju tika pasludināts otrajā vietā finišu sasniegušais spānis Hoans Barreda (Honda), Otrais ceturtdien tika klasificēts slovāks Štefans Svitko (KTM), kamēr trešais bija Honda braucējs Franko Kaimi. Tikmēr kopvērtējumā līdera godu saglabājis brits Sems Sanderlends (KTM).

Sanderlends, kurš ceturtdien bija 12.vietā, par 30 minūtēm un vienu sekundi tagad apsteidz ar KTM braucošo austrieti Matīasu Valkneru.

Tikmēr no sacensībām izstājies iepriekš otrajā vietā bijušais čīlietis Pavlo Kvintanilja (Husqvarna), kurš apmaldījās, piedzīvoja kritienu un tika aizvests uz slimnīcu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka spēcīga lietus dēļ tika atcelts sacensību devītais posms, kura aizvadīšana bija iecerēta trešdien.

Jau iepriekš šogad bija atcelts pagājušajā sestdienā paredzētais sestais ātrumposms, bet vairāki citi etapi tikuši saīsināti.

Dienvidamerikā notiekošais Dakaras rallijreids finišēs sestdien ar 12.etapu. Dalībnieki šogad sacenšas Paragvajā, Bolīvijā un Argentīnā, šķērsojot arī Andu kalnus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi