Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Soms ar Latvijas licenci

Kopš 1978. gada motoru sporta sezonas noslēgums Itālijā tiek nosvinēts leģendārajā Moncas trasē ar Monza Rally Show. Kā liecina nosaukums, pasākumu veido gan rallijs, kas šogad izpaudās 10 ātrumposmos ar kopējo distanci gandrīz 180 km, gan šovs, kuru ieradās izbaudīt vairāk nekā 50 000 skatītāju.

Latvijas rallija līdzjutējiem Moncas rallijs šogad bija īpaši interesants – pēc organizatoru ielūguma tajā piedalījās arī Latvijas čempions Kalle Rovanpera, kuram vecuma ierobežojuma dēļ ir niecīgas iespējas gūt pieredzi uz asfalta seguma. Ņemot vērā, ka Kallem rallija pilota licence izsniegta Latvijas Automobiļu federācijā, arī Moncā viņš startēja zem Latvijas karoga un cīnījās par vadošajām pozīcijām R5 mašīnu klasē.

"Mūsu galvenais mērķis ir gūt pieredzi uz asfalta seguma, un mēs nevarējām laist garām tādu iespēju," uz jautājumu par mērķiem šajā rallijā atbildēja Kalles tēvs Harri Rovanpera. "Arī nākamajā sezonā mēs turpināsim startēt Latvijas čempionātā, tomēr nākotnē ar pieredzi uz sniega un grants seguma vien nepietiks. Meklēsim iespēju startēt uz asfalta, taču pagaidām nav skaidrs, jo 17 gadi Kallem paliks tikai nākamā gada oktobrī."

Par to, ka Latvija būs devusi savu artavu izcila rallija pilota izaugsmē, mēs varam būt droši – rezultāti, sniegums un attieksme šī gada Latvijas čempionāta posmos to apliecina. Turklāt Kalles talants un izaugsme tiek vadīta ar stingru roku gan no tēva, gan no pieredzējušā stūrmaņa Risto Pietalainena puses. Kamēr Kalle kopā ar tēvu analizēja on-bord video no kārtējā Moncas rallija ātrumposma, Risto, kurš bija pēdējais stūrmanis arī Harri Rovanperam, pastāstīja, ka jau šajā vecumā Kalle neatpaliek no sava tēva snieguma labākajos viņa gados.

"Viņi abi ir ļoti līdzīgi, jo jebkuru situāciju trasē un ārpus tās uztver nosvērti un ar vēsu galvu. Kad mēs aizvadījām pirmo ralliju Latvijā, Kallem bija tikai 13 gadu, un es aizdomājos vai viņš spēs visu uztvert, saprast un attiecīgi reaģēt, tomēr manām bažām nebija pamata – viņš mācās ļoti ātri," skaidroja Risto.

Pats Kalle Rovanpera, kuram oktobrī palika 16 gadu, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, neaizraujas ar garu skaidrojumu un šajā ziņā stabili iet labāko somu pilotu tradīciju pēdās – somi par sevi ļauj runāt ar sniegumu trasē. 

Visu rakstu un sarunu ar Kalli Rovanperu lasiet otrdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi