Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Zviedris izcīna savu pirmo uzvaru Ziemeļeiropas Porsche čempionātā

Latvijas vadošais autošosejas pilots Valters Zviedris pagājušajā nedēļas nogalē izcīnīja savu pirmo uzvaru “Porsche Sprint Challenge NEZ” seriālā.

Pērnavā, Igaunijā, notikušajā sezonas trešajā posmā Zviedrim ar uzvaru otrajā braucienā un trešo vietu pirmajā braucienā izdevās pacelties uz otro vietu kopvērtējumā, ievērojami palielinot izredzes cīņā par čempiona titulu.

Igaunijas Porsche festivāla ietvaros pagājušajā nedēļas nogalē Pērnavas “Porsche Ring” trasē norisinājās Ziemeļeiropas “Porsche Sprint Challenge NEZ” čempionāta trešais posms. Uz starta stājās šīs sezonas lielākais dalībnieku skaits (14 braucēji), starp kuriem bija arī latviešu autosportists Valters Zviedris, kurš šogad aizvada savu pirmo sezonu pie iespaidīgā Porsche 911 GT3 CUP spēkrata stūres. Braucēju pulks vienlaikus bija arī ļoti spēcīgs, jo cīņā par uzvaru varēja iesaistīties vismaz seši ātrākie piloti. Sacensību nedēļas nogale iesākās ar treniņiem un kvalifikāciju piektdienā, kam sekoja abi sacīkšu braucieni sestdienā.

“Treniņos gāja labi, braucām ar vecām riepām, uz baigajiem apļa laikiem nespiedām. Pērnavas apļa laiks ir ļoti atkarīgs no riepu stāvokļa, tādēļ treniņu rezultātos bijām pa vidu, mierīgi gatavojoties kvalifikācijai. Pirmajā kvalifikācijā notiek cīņa par iekļūšanu otrajā kvalifikācija kārtā, kurā tiek pirmais desmitnieks. Kamēr visi konkurenti jau pirmajā kārtā brauca ar jaunām riepām, mēs izvēlējāmies sataupīt jauno komplektu otrajai kārtai un braucām ar lietotām riepām. Komunikācijas kļūdas dēļ neizdevās uzstādīt labu apli un, lai arī ilgu laiku atradāmies 10. vietā, pašās pēdējās minūtēs viens no konkurentiem mums aizsteidzās garām, liekot kvalifikāciju noslēgt 11. pozīcijā. Attiecīgi taktika šoreiz neizdevās un ar šīm sataupītajām riepām nesanāca piedalīties otrajā kvalifikācijā,” treniņu un kvalifikācijas dienu komentē Valters Zviedris.

Lai arī pirmajā braucienā trasē bija jādodas vien no 11. pozīcijas, Jūrmalu pārstāvošais pilots bija kaujinieciski noskaņots. “Zināju, ka ātrums mums ir labs, tādēļ biju noskaņojis sevi uz labu rezultātu. Pirmajā aplī ar skaistiem un veiksmīgiem manevriem izdevās apdzīt 5-6 konkurentus, tas noteikti bija mans līdz šim labākais pirmais aplis karjerā. Brīvā trasē izdevās uzstādīt ātrāko apli, strauji pietuvojos līderu grupai un ar pāris labām apdzīšanām aizcīnījos līdz 3. vietai, finišējot turpat aiz abiem līderiem,” veiksmīgo pirmo braucienu raksturo latviešu autosportists.

Tā kā otrā brauciena starta secība tiek noteikta pēc pirmā brauciena ātrākajiem apļa laikiem, tad Zviedris trasē šoreiz devās no pirmās starta pozīcijas. “Padevās labs starts un pirmajos apļos izdevās nedaudz atrauties no sekotājiem. Pēc tam gan somu sportists Matias Salonen sāka pietuvoties, jo viņš pirmajā braucienā bija sataupījis riepas un tās bija labākā stāvoklī nekā man. Pēdējos 8 apļus sanāca daudz skatīties spoguļos un pamatīgi segties, jo auto ļoti slīdēja, likās, ka braucu pa ledu. Pēdējā aplī somu konkurents pat uz sekundi man bija ticis garām, tomēr nākamajā pagriezienā atguvu līdera pozīciju un finišēju kā pirmais, izcīnot savu pirmo uzvaru “Porsche Sprint Challenge NEZ” čempionātā,” dramatisko uzvaru komentē jaunais latviešu pilots.

Pēc lieliskā rezultāta trešajā posmā Valters Zviedris kopvērtējumā ar 106 punktiem ir pacēlies uz otro vietu, no pirmajā pozīcijā esošā Salonena atpaliekot vien par 7 punktiem. Sezona ir precīzi pusē, kas nozīmē, ka šosezon atlikuši vēl trīs posmi – divi Somijā un viens Igaunijā. “Ļoti vēlamies turpināt cīņu par titulu, jo mums ir ātrums un gribam parādīt, ka latvieši ir ātrākie Ziemeļu reģionā. Šobrīd pilnai sezonai mums vēl nedaudz pietrūkst budžets, tomēr ceram atrast trūkstošo finansējumu, lai nobrauktu visu sezonu un turpinātu cīņu par čempiona titulu,” tā par tālāko dalību seriālā izsakās Zviedris.

Nākamais pasākums, kurā latviešu autosportists pilotēs jaudīgo Porsche 911 GT3 CUP spēkratu, būs Palangas 1006 km izturības sacensības, kas no 19. līdz 22. jūlijam norisināsies Lietuvas kūrortpilsētā. Pārstāvot “Čapkausko Autosportas” komandu, Valters Zviedris kopā ar Ramūnu Čapkausku un Nemūnu Dagili dosies cīņā par uzvaru vienās no prestižākajām auto sacensībām visā Baltijā. “Nevaru vien sagaidīt šo pasākumu, jo tās būs ļoti aizraujošas sacensības ar interesantu trasi, spēcīgiem konkurentiem un daudziem skatītājiem,” nākamās sacīkstes ieskicē Zviedris.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi