Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Džokovičs Australian Open titula aizstāvēšanu sāk ar drošu uzvaru

Iepriekšējo divu gadu Austrālijas atklātā tenisa čempionāta uzvarētājs Novāks Džokovičs no Serbijas otrdien ar vieglu uzvaru pār spāni Fernando Verdasko sāka titula aizstāvēšanu. Pasaules ranga otrā rakete Džokovičs svinēja uzvaru trīs setos ar 6-1, 7-6 (7:4), 6-2.

Pirmajā un trešajā setā serbam piederēja liels pārsvars, bet otrajā setā ranga 40.vietā esošais Verdasko divas reizes spēja atspēlēt viena breika deficītu un novirzīt cīņu līdz taibreikam. Tajā spānis spēja izvirzīties vadībā ar 4:3, tomēr tad nākamajās četrās izspēlēs uzvarēja Džokovičs.

"Otrais sets risinājās gandrīz stundu un tajā varēja uzvarēt jebkurš no mums. Savukārt pirmajā un trešajā setā man izdevās parādīt labu sniegumu," pēc mača sacīja Džokovičs, kurš iepriekš karjerā Verdasko zaudējis četros no 13 savstarpējiem mačiem, taču pēdējo reizi 2010.gadā.

Zīmīgi, ka abi šogad jau spēlēja Dohas turnīrā, kur Verdasko neizmantoja piecas mačbumbas.

Seškārtējais Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājs Džokovičs otrajā kārtā tiksies ar Denisu Istominu no Uzbekistānas, kurš ar 6-1, 6-4, 3-6, 7-5 pārspēja horvātu Ivanu Dodigu.

Džokovičs pirmo reizi Melburnā triumfēja 2008.gadā, pēc tam uzvarēja 2011. līdz 2013.gadam, kā arī bija labākais iepriekšējos divos Austrālijas čempionātos. Tiekot pie sava septītā titula Džokovičs var apsteigt austrālieti Roju Emersonu, kurš savulaik arī sešas reizes triumfēja sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā.

Tikmēr citā mačā horvātu veterāns Ivo Karlovičs uzstādīja jaunu netveramu servju rekordu turnīrā, izpildot 75 "eisus", ar 6-7 (6-8), 3-6, 7-5, 6-2, 22-20 pārspējot Orasio Zevaljosu no Argentīnas.

Šī kļuva par otru garāko cīņu Austrālijas atklātā tenisa čempionāta vēsturē, jo ilga piecas stundas un 13 minūtes, bet 2012.gada turnīra finālā Džokovičs un spānis Rafaels Nadals cīnījās bez septiņām minūtēm sešas stundas.

Savukārt Karloviča un Zevaljosa piektais sets kļuva par garāko šī turnīra vēsturē, taču ne "Grand Slam" turnīros, jo 2010.gada Vimbldonas čempionātā amerikāņa Džona Isnera un francūža Nikolā Maī duelī bija nepieciešami 138 geimi, amerikānim svinot uzvaru ar 70-68. Zīmīgi, ka minētajā mačā Isners veica 113 netveramas serves, bet tagad Karlovičs uzstādīja visu laiku otro labāko rezultātu šajā rādītājā.

Tikmēr dāmu vienspēlēs turnīrā ar trešo numuru izliktā poliete Agņeška Radvaņska, trīs setu cīņā ar 6-1, 4-6, 6-1 uzvarēja bulgārieti Cvetanu Pironkovu, kura WTA pasaules rangā ir 64.vietā.

Radvaņska pirmajā un trešajā setā pa trīs reizēm guva punktu pretinieces servē, savukārt otrajā trīs breikbumbas izmantoja Pironkova, tobrīd panākot izlīdzinājumu pa setiem, tomēr turpinājumā atkal dominēja Radvaņska, kura nākamajā kārtā tiksies ar pieredzējušo horvātieti Mirjanu Lučiču-Baroni.

LETA jau ziņoja, ka Čehijas tenisiste Lūsija Safāržova otrdien pamanījās atspēlēt deviņas mačbumbas un sasniegt Austrālijas atklātā čempionāta otro kārtu.

Pirmās kārtas mačā 29 gadus vecā Čehijas tenisiste ar 3-6, 7-6 (9:7), 6-1 pārspēja Janīnu Vikmairu no Beļģijas.

Otrā seta beigās Safāržova, pirmajā setā ciešot neveiksmi ar 3-6, nonāca neapskaužamā situācijā, jo 12.geimā Vikmaira ieguva piecas breikbumbas, kas vienlaikus bija arī mačbumbas. Tomēr čehiete atspēlējās un noveda šo setu līdz taibreikam. Arī tajā Beļģijas tenisiste bija tuvu uzvarai, tiekot pie četrām mačbumbām, tomēr nevienu no tām atkal izmantot neizdevās.

Taibreikā Safāržova bija pārāka ar 9:7, bet izšķirošajā - trešajā - setā jau viņai piederēja iniciatīva, kas ļāva izcīnīt laimīgu uzvaru.

"Tas nav jautri. Safāržova atsevišķās epizodēs labi servēja, tomēr atsevišķos brīžos es nenospēlēju līdz galam. Uzskatu, ka tas ir tikai normāli, ka pie mačbumbas vēlies nospēlēt nedaudz drošāk. Tomēr pēc tam sapratu, ka tā nebija tā labākā izvēle," pēc negaidītās neveiksmes teica Vikmaira.

Safāržova 2007.gadā spēlēja Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā, bet otrajā kārtā viņai pretī stāsies viena no galvenajām favorītēm, amerikāniete Serēna Viljamsa.

Seškārtējā šī turnīra čempione Viljamsa otrdien pirmās kārtas mačā ar 6-4, 6-3 pārspēja Šveices tenisisti Belindu Benčiču.

"Šis bija viens no maniem grūtākajiem pirmo kārtu mačiem. Šobrīd man nav, ko zaudēt. Katru maču un katru turnīru aizvadu sava prieka pēc," teica Viljamsa, kura pērn pēc ilga pārtraukuma zaudēja WTA ranga līderes godu.

Viljamsa pašlaik dodas pretī savam 23."Grand Slam" rekordam, kas būtu jauns atklātās ēras rekords.

Nākamo Austrālijas atklātā čempionāta kārtu sasniegusi arī pasaules ranga piektās vietas īpašniece Karolīna Plīškova no Čehijas, kura ar 6-2, 6,0 sagrāva otrā simta spēlētāju Sāru Sorrivesu Tormo.

Otrajā kārtā iekļuvusi arī viena no iepriekšējās sezonas labākajām tenisistēm Dominika Cibulkova no Slovākijas, kura izlikta ar sesto numuru. Pirmās kārtas duelī šī tenisiste ar 7-5, 6-2 pārspēja čehieti Denisu Allertovu.

Tikmēr vīru turnīrā otro kārtu sasniedzis arī titulētais spānis Rafaels Nadals, kurš otrdien ar 6-3, 6-4 pieveica Florianu Maijeru no Vācijas.

Pašlaik 30 gadus vecais Nadals, kurš šajās sacensībās izlikts ar devīto numuru, Austrālijas atklātajā čempionātā triumfēja 2009.gadā, būdams pēdējais kreilis, kuram tas izdevies.

Austrālijas atklāto čempionātu ar uzvaru sācis arī ar trešo numuru izliktais Kanādas pārstāvis Milošs Raoničs, kurš pusotras stundas laikā ar 6-3, 6-4, 6-2 pārspēja Dastinu Braunu no ASV.

Pērn Raoničam izdevās sasniegt šī turnīra pusfinālu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Austrālijas atklātā čempionāta otro kārtu otrdien sasniedza arī Aļona Ostapenko, kura ar 6-4, 6-0 pārliecinoši uzveica kvalifikāciju pārvarējušo Ķīnas tenisisti Džu Liņu.

Ostapenko nākamā pretiniece būs ar 31.numuru izliktā Kazahstānas tenisiste Jūlija Putinceva, kura savā pirmās kārtas duelī ar 7-6 (9:7), 7-6 (12:10) grūtā cīņā pieveica spānieti Laru Arrvavarrenu.

Pasaules rangā Putinceva pašlaik ieņem 31.vietu, bet ar Ostapenko viņa tikusies vienreiz, kad pērn oktobrī Pekinas WTA "Premier" turnīra pirmās kārtas mačā guva uzvaru ar 6-1, 3-6, 7-5.

Savukārt Latvijas dāmu tenisa ranga pirmā rakete Anastasija Sevastova pirmdien pirmajā kārtā pārspēja Japānas tenisisti Nao Hibino, kura gan dueli nespēja pabeigt. Otrajā kārtā viņai pretī stāsies pasaules ranga 80.vietas īpašniece Kristīna Kučova no Slovākijas, bet pēc tam var nākties tikties ar spēcīgo spānieti Garvinji Mugurusu, kura izlikta ar septīto numuru. Spānijas sportisti Latvijas tenisiste pērnajā rudenī sensacionāli pārspēja ASV atklātā čempionāta otrajā kārtā, kur viņai izdevās aizkļūt līdz pat ceturtdaļfinālam.

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis šajā turnīrā nepiedalās, turklāt viņš nav spēlējis jau kopš pagājušā gada jūlija. Jauno sezonu latvietis varētu uzsākt februārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavības pārbaude uz Šveices fona

Gatavojoties pasaules čempionātam, kas no 10. līdz 26. maijam norisināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā, Latvijas izlase piektdien un sestdien izbraukumā spēlēs ar Šveici.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi