Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Gulbis veselības problēmu dēļ nepalīdzēs Latvijai Deivisa kausa izcīņā

Jau pēc divām nedēļām, no 3. līdz 5. februārim Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā norisināsies Deivisa kausa duelis, kur tenisa laukumā tiksies Latvijas un Norvēģijas vīriešu tenisa izlases. Latviju šajās sacensībās varētu pārstāvēt Miķelis Lībietis, Mārtiņš Podžus, Artūrs Lazdiņš un Rūdolfs Mednis. Ernests Gulbis dalību Deivisa kausa izcīņā veselības problēmu dēļ vēl neatsāks, informē Latvijas Tenisa savienība (LTS).

Gulbis nav spēlējis kopš pagājušās vasaras un nav uzsācis arī jauno tenisa sezonu. Latvijas izlasi viņš pēdējo reizi pārstāvēja 2014. gadā.

Lībietis un M.Podžus izlasē spēlē jau kopš 2011. gada. Lībietis šobrīd ATP rangā ieņem 380. vietu. Iepriekšējā gada novembrī viņš sasniedza savu karjeras augstāko pozīciju - 352. vietu. Savukārt M. Podžus piedzīvojis kritumu vienspēļu rangā un tagad atrodas 793. pozīcijā.

Mednis šobrīd atrodas 1288. vietā dubultspēļu rangā, karjeras augstāko punktu sasniedzot pērnā gada decembrī, ierindojoties 1277. vietā, savukārt vienspēļu rangā ierindojas 1545. pozīcijā.  Lazdiņš šobrīd atrodas 1277. pozīcijā, savukārt dubultspēļu rangā atrodas 1188. pozīcijā.

No Norvēģijas vīriešu tenisa izlases šobrīd neviens neatrodas labāko divsimtniekā pasaules rangā. Valsts pirmā rakete, 17 gadus vecais Kaspers Rūds ATP rangā atrodas 266. vietā, savukārt dubultspēļu rangā – 934. pozīcijā. Neviens cits no norvēģu spēlētājiem nav iekļuvis labāko piecsimtniekā.

Latvijas un Norvēģijas spēles pāra uzvarētājs 7. – 9. aprīlī tiksies ar Maroku vai Dāniju, lai turpinātu Deivisa kausa izcīņu Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas otrajā kārtā. Par vietas saglabāšanu arī zaudējošajai valstij nāksies cīnīties ar kādu no minētajām pretiniecēm. 15. –17. septembrī norisināsies Eiropas-Āfrikas pirmās grupas izšķirošās cīņas.

"Latvijā ir ļoti daudz tenisa entuziastu, jo teniss jau vēsturiski ir viens no populārākajiem sporta veidiem. Rīkojot Deivisa kausu Latvijas novados, tiek piesaistīti jauni tenisa spēlētāji, kuri var iedvesmoties no augsta līmeņa tenisistiem un tiekties sasniegt panākumus, lai kļūtu no amatiera līmeņa spēlētājiem līdz profesionāļiem. Ar nepacietību gaidām Deivisa kausa izcīņu Jelgavā, lai varētu atbalstīt mūsu Latvijas izlases spēlētājus," saka LTS ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Deivisa kausa sacensības norisinās jau kopš 1900. gada. Sākotnēji tās tika organizētas kā sacensības starp ASV un Lielbritānijas izlasēm, bet šobrīd tās ir lielākās ikgadējās starptautiskās komandu sacensības, kuras organizē Starptautiskā Tenisa Federācija (ITF). 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavības pārbaude uz Šveices fona

Gatavojoties pasaules čempionātam, kas no 10. līdz 26. maijam norisināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā, Latvijas izlase piektdien un sestdien izbraukumā spēlēs ar Šveici.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi