Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ostapenko sasniedz Austrālijas atklātā čempionāta otro kārtu

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Aļona Ostapenko, kura Austrālijā aizvada karjerā veiksmīgāko sezonas sākumu, otrdien "Australian Open" pirmajā kārtā guva panākumu un pārliecinoši sasniedza otro kārtu.

Ostapenko, kura ir planētas desmitā rakete un Austrālijā spēlē ar 11.numuru, pirmās kārtas mačā ar 7-6 (7:5), 6-1 apspēlēja austrālieti Kimberliju Birelu (WTA 116.).

Latvijas tenisiste pārliecinoši sāka pirmo geimu, izvirzoties vadībā ar 40:0, bet pēc tam izspēle noslēdzās viņai sitot tīklā un pretiniece tika pie pirmajiem punktiem, tomēr tas nemainīja pirmā geima iznākumu, Ostapenko tiekot pie panākuma.

Latvijas tenisiste spēlēja pārliecinoši arī pretinieces serves geimā un dubultoja savu pārsvaru, kam sekoja droši uzvarēts trešais geims, panākot 3-0.

Turpinājumā abas tenisistes apmainījās ar uzvarētiem geimiem, kamēr Ostapenko izvirzījās vadībā ar 5-2. Pēc tam austrāliete bija pārāka trīs geimos pēc kārtas un izlīdzināja rezultātu 5-5. 

Abas tenisistes guva panākumus savu servju geimos, un pirmā seta uzvarētāja tika noskaidrota taibreikā, kurā Ostapenko, neizmantojot pirmās divas iespējas noslēgt setu ar uzvaru, bija pārāka ar 7:5

Otro setu Ostapenko sāka ar četriem uzvarētiem geimiem pēc kārtas, uz ko pretiniece atbildēja ar uzvarētu savas serves geimu. Ostapenko bija pārāka nākamos divos geimos un nodrošināja panākumu visā spēlē.

Otrajā kārtā šī mača uzvarētāja tiksies ar horvātieti Petru Martiču (WTA 40.) vai horvātu izcelsmes Austrālijas tenisisti Alju Tomļanoviču (WTA 271.).

Ostapenko aizvadītajā nedēļas nogalē uzvarēja Adelaides "WTA 500" turnīrā, izcīnot septīto WTA titulu karjerā un pirmo Austrālijā. Birela, kura lielākoties startē Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) tūrē, pirms tam piedalījās Hobārtas WTA turnīrā, nepārvarot kvalifikāciju.

Pērn Austrālijas atklātajā čempionātā Ostapenko sasniedza ceturtdaļfinālu, tādējādi šogad viņai jāaizstāv 430 WTA ranga punkti. Tas ir latvietes labākais sasniegums Austrālijas atklātā tenisa čempionāta vienspēlēs.

Savukārt Birela pagājušajā gadā nepārvarēja otro kārtu, kamēr veiksmīgākais sezonas pirmais "Grand Slam" viņai bija 2019.gadā, kad izdevās iekļūt trešajā kārtā.

Austrālijas atklātā čempionāta pamatsacensības norisināsies līdz 28.janvārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi