Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas čempionātā telpās nospiedošs SS Arkādija vieglatlētu pārākums

Sporta skolas Arkādija vieglatlēti ar nospiedošu pārsvaru dominējuši 2024. gada Latvijas čempionātos telpās visās vecuma grupās iegūto zelta medaļu ziņā, jo arkādieši ir izcīnījuši trīs reizes vairāk uzvaru nekā tuvākie konkurenti, informē SS Arkādija pārstāvis Ivars Bācis.

Pēc divām lielām un starptautiskām sacensībām “Arkādijas Rīgas kausi telpās” un “Katrīnas kausi” janvāra izskaņā ar daudzcīņu un soļošanu Valmierā sākās Latvijas čempionāti telpās. Turpat Jāņa Daliņa stadiona vieglatlētikas manēža februārī U18, juniori un vēlāk arī pieaugušie sadalīja medaļu komplektus, bet beigās U16 un U14 jaunieši sacentās valsts čempionātā jaunatklātajā Daugavas vieglatlētikas manēžā Rīgā. Šajos čempionātos, neskaitot nupat notikušo Latvijas ziemas čempionātu mešanas disciplīnās, uzvaru skaitu ziņā dominēja SS “Arkādija” pārstāvji.

Tas, ka arkādieši nopelnīja visvairāk zelta medaļu, pārsteigums, jo šīs sporta skolas vieglatlēti allaž ir ieguvuši augstas vietas, taču šogad uzmanību piesaistīja tas, ar kādu pārsvaru SS “Arkādija” ir priekšā pārējiem tuvākajiem konkurentiem.

Skaitot šīs piecas grupas kopā – pieaugušie, U20 jeb juniori, U18, U16 un U14 – SS “Arkādija” vieglatlēti šī gada čempionātos telpās ir izcīnījuši vairāk nekā trīsdesmit uzvaras – 31 pirmā vieta. Tuvākajām divām sekotājām – Ogrei un Murjāņu Sporta ģimnāzijai (MSĢ) – ir trīs reizes mazāk – attiecīgi 12 un 10.

Šāds milzīgs pārsvars visās grupās kopā dod arkādiešiem arī līderu statusu gandrīz visās grupās individuāli, proti, zelta medaļu ziņā SS “Arkādija” ir līderi četrās no šīm piecām grupām. Pieaugušo grupā ar sešām pirmajam vietām arkādieši uz pusi vairāk ir uzvarējuši nekā nākamie – Valmiera, Daugavpils, Lāča SS, kuriem katram ir par trim tādiem panākumiem.

U20 ir iegūtas deviņas zelta medaļas, kur tuvākiem arkādiešu konkurentiem MSĢ ir par divām mazāk. U16 grupā spēcīgākās sporta skolas kontā ir pieci zelti, par vienu apsteidzot Preiļus, bet U14 grupā līdzīgi kā pieaugušajiem arkādieši ar iegūtām sešām zelta medaļām uz pusi ir priekšā nākamajiem sekotājiem Kuldīgai un Līvāniem, kuriem ir pa trim augstākā kaluma medaļu. Vienīgā grupa, kur SS “Arkādija” nav līderos pirmo vietu ziņā, ir U18, jo arkādiešu veikumu ar piecām zelta medaļām par vienu ir pārspējuši ogrēnieši, kuriem sešas uzvaras.

SS “Arkādija” rindās zeltu individuāli ir ieguvuši vismaz 20 vieglatlēti, vēl daži palīdzējuši uzvarēt stafetes skrējienos. Taču ir vairāki arkādieši, kuri stāvēt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena ir ieguvuši vairākkārt. Paula Kļaviņa kārtslēkšanā uzvarēja gan juniorēm, gan nedēļu vēlāk pieaugušo grupā. Inese Bembere bija pirmā pieaugušo grupā tāllēkšanā, bet juniorēm apliecināja labākās statusu trīssolī un augstlēkšanā. Elīza Ērenfrīde visātrāk noskrēja 800m un 2000m U14 grupā.

Toties zelta medaļām bagātākie arkādieši un arī kopumā, no citām sporta skolām ņemot, bija Darja Kuzmina U14 grupā, uzrādot labākos rezultātus 60m, 300m, tāllēkšanā un vēl ar komandas biedrenēm stafetē, un vidējo distanču skrējējs Kristers Kudlis, kurš pirmais finiša līniju šķērsoja U18 grupā 800m, 1500m un 3000m.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi