Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rastorgujevs Pasaules kausa noslēgumā izcīna devīto vietu sacensībās ar kopēju startu

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Kenmorā, Kanādā, Pasaules kausa biatlonā sezonas pēdējā, devītajā, posmā, 15 kilometru distancē ar kopēju startu izcīnīja devīto vietu un kopvērtējumā sezonu noslēdza 17.pozīcijā.

Sezonas noslēdzošajās sacensībās uzvaru izcīnīja Lielā kristāla globusa ieguvējs norvēģis Juhanness Tīngness Bē, kurš pieļāva tikai vienu kļūdu noslēdzošajā šaušanā un finišu sasniedza pēc 36 minūtēm un 3,4 sekundēm.

Otrais finišēja Norvēģijas pārstāvis Juhanness Dāle-Ševdāls un zaudēja uzvarētājam 44,5 sekundes, kamēr francūzis Emiljēns Žakelēns piekāpās minūti un 7,2 sekundes un noslēdza labāko trijnieku.

Pirmajā šaušanā guļus Rastorgujevs ieradās 22.pozīcijā un, sašaujot visus mērķus, atgriezās trasē devītajā vietā. Otrajā šaušanā Latvijas biatlonists nopelnīja vienu soda apli un noslīdēja uz 13.pozīciju.

Pirmajā ugunslīnijā stāvus Rastorgujevs pieļāva divas kļūdas, atgriežoties trasē 17.pozīcijā, bet noslēdzošajā šaušanā latvietis sašāva visus mērķus un pakāpās uz desmito vietu, līdz finišam uzlabojot savu pozīciju vēl par vienu vietu. Latvijas biatlonists finišā zaudēja uzvarētājam minūti un 41,8 sekundes.

Pēc četrām aizvadītām sacensībām ar kopēju startu Mazo kristāla globusu ar 252 punktiem izcīnīja Juhanness Tīngness Bē, kuram ar 249 punktiem sekoja Dāle-Ševdāls, bet trešo vietu ar 200 punktiem ieņēma Vetle Šostads Kristiansens. Rastorgujevs ar 122 punktiem ierindojās desmitajā pozīcijā.

Rastorgujevs Pasaules kausa posmos trīs iepriekšējās sacensībās ar kopēju startu ieņēma desmito, 12. un 11. pozīciju, taču labāko rezultātu disciplīnā viņam izdevās sasniegt pasaules čempionātā, izcīnot sudraba godalgu.

Juhanness Tīngness Bē, kurš jau sestdien nodrošināja uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā, sezonu noslēdza ar 1262 punktiem, otro vietu ar 1080 punktiem ieņēma Tarjei Bē, bet trešais ar 949 punktiem bija Dāle-Ševdāls. Rastorgujevam 433 punkti deva 17.vietu, bet Renārs Birkentāls ar 33 punktiem noslēdza sezonu 59.pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi