Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Visbiežāk hakeri interneta vietnes uzlauž joka pēc

Visbiežāk hakeri dažādas interneta vietnes uzlauž joka pēc, liecina antivīrusu kompānijas "Kaspersky Lab" ziņojums, kurā izmantota informācija no vietnes Zone-h.com.

Šajā vietnē ļaunprāši var reģistrēt un iemūžināt savus sasniegumus uzlauzto interneta lapu modificēšanā un tiek aptaujāti par rīcības iemesliem.

Kā rāda rezultāti, 58,48% norādījuši, ka šādi rīkojas joka pēc. 20,41% lapu uzlaušanu uzskata par pašizpausmes veidu, 4,16% savu rīcību pamato ar patriotismu, 4,02% - ar politiskiem iemesliem, 3,18% vēlas atriebties, bet 3,13% lapas uzlaušanu uzskata par izaicinājumu.

Kaspersky Lab norāda, ka šī gada laikā iepriekš nepieredzētas aktivitātes izrādīja kiberļaunprāši, kurus virza nevis vienkārši vēlme iedzīvoties, bet gan vēlme atriebties politiķiem, valsts iestādēm, lielām korporācijām un valstīm. Politisku motīvu vadīti hakeri iekļuva aizsargātajās sistēmās, publicēja datus par tūkstošiem cilvēku, kā arī veica uzbrukumus dažādām tehnoloģiski attīstītām sistēmām.

Īpaši gada vidū bija jūtams aktivitātes vilnis, uzlaužot vai sabojājot kādas sistēmas, lai protestētu pret valsts iestāžu un lielu korporāciju rīcību.

Kaspersky Lab atzīmē arī grupējuma LulzSec parādīšanos. Tas savas pastāvēšanas 50 dienās paspējis uzlauzt virkni sistēmu un publicēt desmitu tūkstošu cilvēku personīgo informāciju. Līdzīgi kā grupējuma Anonymous gadījumā, arī LulzSec rīcības motīvi nebija finansiāli.

Politisko uzbrukumu vidū kompānija atzīmē arī uzbrukumus valdības lapām Sīrijā un Lībijā, kur tie notika uz pilsonisko nemieru fona.

Kaspersky Lab norāda, ka 2011.gadā saistībā ar uzbrukumiem aizturēts liels skaits cilvēku, taču pēc tam aktivitātes tikai pastiprinājušās.

Kompānijas speciālisti paredz, ka 2012.gadā ir gaidāmi jauni notikumi, kas pamatā būs saistīti ar datu noplūdi no valsts iestādēm. "Mērķtiecīgi uzbrukumi lielām korporācijām un valdības struktūrām, kā arī zinātniski pētnieciskajiem institūtiem pilnā mērā skars arī Krieviju. Pamata riska grupu mūsu valstī veido naftas un gāzes nozares, enerģētikas, mašīnbūves, ieguve rūpniecības kompānijas," komentē antivīrusu eksperts Aleksandrs Gostevs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Minču aizraujošā dzīve

Vai ir kaut kas, ko par kaķiem nezināt? Visdrīzāk ir, un pat visai interesanti fakti.

Radlers glābs karstumā

Sākoties karstajai vasarai, vīnu, nemaz jau nerunājot par stiprajiem destilātiem, esam nomainījuši pret viegliem dzērieniem, kas rada patīkamu noskaņu, bet nereibina galvu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko