Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Piešķir finansējumu vēl 4 sociālu atbalsta projektu veikšanai

Šā gada 2.ceturksnī Eiropas Sociālā fonda atbalsts piešķirts vēl četru projektu īstenošanai, kas veicinās sociālo pakalpojumu attīstīšanu reģionos, informē Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) kā Eiropas Savienības fondu vadībā iesaistītā sadarbības iestāde.

Latvijas Nedzirdīgo savienība projektā Nepalikt vieniem klusumā ir iecerējusi Rīgā izveidot sociālās rehabilitācijas centru, kurā personas ar dzirdes traucējumiem saņems dažādu nozaru speciālistu konsultācijas un pakalpojumus. Jaunums nedzirdīgo sociālajā rehabilitācijā ir īpaši apmācītas atbalsta personas, kas sniegs fizisko, emocionālo un informatīvo atbalstu mērķgrupai grūtniecības laikā, dzemdībās un pēcdzemdību periodā.

Savukārt Jūrmalas Diabēta biedrība plāno izveidot Dienas centru sociālās rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanai pirmspensijas un pensijas vecuma personām. Projekta laikā 80 pilsētas iedzīvotāji, kuri slimo ar diabētu, saņems psiholoģisko atbalstu, medicīnisko rehabilitāciju un ūdens terapiju, varēs attīstīt savas sociālās un darba prasmes, kā arī piedalīties izglītojošos atbalsta pasākumos un citās aktivitātēs.

Pārgaujas novada Straupes pagastā biedrība Ģimenei un veselībai paredzējusi īstenot sociālās rehabilitācijas programmu Vidzemes reģiona bērniem ar dažādu veidu atkarībām vecumā no 14 līdz 18 gadiem. Jaunieši, ņemot vērā katra individuālās vajadzības, varēs iesaistīties dažādos programmas īstenošanas posmos - problēmas agrīnā diagnostika, motivēšana, pretrecidīva posms, sociālo un funkcionālo prasmju attīstīšana, nodarbinātība. Programmas ietvaros tiks veidotas arī vecāku atbalsta grupas.

Biedrība Dižvanagi Liepājā pilnveidos sniegto atbalstu vecākiem, kuriem ir bērns ar invaliditāti. Projekta ietvaros tiks paplašināts atbalsta grupu nodarbību saturs, piesaistot dažādus speciālistus - garīgo aprūpētāju, uztura speciālistu, fizioterapeitu, ārstu homeopātu un citus. Plānots izveidot arī bērnu rotaļu stūrīti, lai atbalsta grupu nodarbībās varētu piedalīties arī tie vecāki, kuriem šajā laikā nav, kas pieskata bērnus.

Līdz ar to kopumā līdz 2012.gada 2.ceturksnim sociālo pakalpojumu attīstīšanai reģionos ir atbalstīti 97 projekti, kuru finansējuma kopējā summa ir 8,8 miljoni latu. Par Eiropas Sociālā fonda atbalsta piešķirtajiem līdzekļiem ģimenes videi pietuvinātus sociālos pakalpojumus saņem vairāk nekā 17 tūkstoši Latvijas reģionu iedzīvotāji. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses