Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Banka Citadele piešķīrusi 12,8 miljonu eiro aizdevumu Latvijas Nacionālā sporta centra infrastruktūras modernizācijai

Banka Citadele piešķīrusi 12,8 miljonu eiro aizdevumu SIA Latvijas nacionālais sporta centrs (LNSC) kultūras un sporta centra Daugavas stadions rekonstrukcijai, kā arī sporta centra Mežaparks attīstībai, informēja bankas pārstāvji.

Aizdevums paredzēts sporta centru būvdarbu norisei Rīgā - daudzfunkcionālās vieglatlētikas manēžas attīstībai, jaunā vieglatlētikas laukuma un futbola rezerves laukuma rekonstrukcijai, kur plānots ierīkot piepūšamu futbola halli, un sporta centra "Mežaparks" infrastruktūras attīstībai, modernizējot tenisa kortus, kā arī izbūvējot piekļuves laivu piestātnei.

LNSC nodrošina daudzfunkcionālu sporta infrastruktūru, nacionālo sporta centru - kultūras un sporta centra "Daugavas stadions", bobsleja un kamaniņu trases "Sigulda", tenisa centra "Lielupe" un sporta centra "Mežaparks" - pārvaldību un attīstību, kā arī īsteno šobrīd būvdarbu procesā esošos objektus - vieglatlētikas manēžu, komandu sporta spēļu halli, stadiona "Daugava" centrālo laukumu, futbola un vieglatlētikas treniņu laukumu.

Jau ziņots, ka vieglatlētikas manēžas būvniecības darbi tiek veikti LNSC īstenotā Eiropas Savienības fonda projekta "Kultūras un sporta kvartāla izveide Grīziņkalna apkaimē" ietvaros. Kopējais projekta finansējums ir 73 725 362,08 eiro, tostarp Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums ir 39 010 148,3 eiro, valsts budžeta finansējums - 5 389 664,82 eiro, bet pašvaldības finansējums - 1 495 957,78 eiro.

Savukārt būvfirma "Arčers" gada sākumā noslēdza gandrīz 21 miljona eiro līgumu ar LNSC par komandu sporta spēļu halles būvniecību Krišjāņa Barona ielā, Rīgā.

Parakstītais līgums paredz būvdarbu izpildi par 20 841 249,27 eiro. Tostarp 7 294 437,24 eiro būvuzņēmumam tiks izmaksāti avansā, bet kārtējie maksājumi tiks veikti katru mēnesi atbilstoši faktiski veikto būvdarbu apjomam.

LNSC 100% kapitāldaļu turētājs ir Izglītības un zinātnes ministrija. LNSC sporta centriem ir piešķirts nacionālo sporta bāzu statuss.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" 2022.gada beigās bija trešā lielākā banka Latvijā. Tās obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā. Aptuveni 75% bankas "Citadele" akciju pieder starptautiskai investoru grupai un citiem mazākuma akcionāriem, ko pārstāv investīciju kompānija "Ripplewood Advisors LLC". Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas īpašumā ir gandrīz 25% akciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses