Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
Noraidītsc arī priekšlikums maksātnespējas pieteikuma iesniedzējam dot iespēju ieteikt administratoru

Maksātnespējīgajiem dzīve saldāka nekļūs

Fiziskajām personām maksātnespējas procesu neatvieglos, maksātnespējas pieteikuma iesniedzējam tiesības iecelt administratoru nedos, bet administratorus uzraudzīs stingrāk. Tāds ir Saeimas Juridiskās komisijas deputātu vairākuma lēmums, pabeidzot izskatīt iesniegtos priekšlikumus Maksātnespējas likuma grozījumiem, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Atbildīgās komisijas priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš (NA) norāda, ka vairāki priekšlikumi vēl būs jāslīpē uz trešo lasījumu, Maksātnespējas likuma grozījumu darba grupa turpinās vairāku priekšlikumu izvērtēšanu. Juridiskajā komisijā nav lūgts atkārtoti izskatīt iepriekš ar balsu vairākumu nobalsoto normu, kas atbrīvo maksātnespējas administratorus no valsts amatpersonu statusa. Sagaidāms, ka par šo jautājumu savu verdiktu teiks parlaments nākamās nedēļas plenārsēdē, tomēr jārēķinās, ka valsts amatpersonas statusu maksātnespējas administratoriem paredz ne tikai Maksātnespējas likums, bet arī likums Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā.

Komisijas vairākuma atbalstu nav guvis Saeimas deputāta Andreja Elksniņa (Saskaņa) priekšlikums, kas paredz vēl vairāk saīsināt fizisko personu maksātnespējas procesu. 

Tāpat komisijā nepiekrita Saeimas deputātu Gunāra Kūtra (NSL) un Ingūnas Sudrabas (NSL) priekšlikumam maksātnespējas pieteikuma iesniedzējam dot iespēju ieteikt administratoru, par kura apstiprināšanu lēmumu gan pieņemtu tiesa. Šo administratoru pēc tam varētu nomainīt kreditoru sapulces iecelts administrators. Pret šādu risinājumu iestājas Tieslietu ministrijas valsts sekretāre Laila Medina, kā arī atbildīgās komisijas deputātu vairākums.

Viens no pretargumentiem – tādējādi pats parādnieks, iesniedzot maksātnespējas pieteikumu, varētu izvēlēties sev tīkamu administratoru. Lai arī šis piedāvājums ir līdzīgs tam, kāds ir par administratora izraudzīšanos tiesiskās aizsardzības procesā, tomēr tas ir pretrunā Maksātnespējas pamatnostādnēm.

Visu rakstu lasiet laikraksta Dienas Bizness trešdienas, 30.novembra, numurā!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses