Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sākusies parakstīšanās AS Grenardi Group obligācijām ar 10% likmi

Baltijā visstraujāk augošais juvelierizstrādājumu mazumtirdzniecības tīkls AS Grenardi Group (mātesuzņēmums GRENARDI un GIVEN veikaliem) paziņo par publisko obligāciju piedāvājumu 12 miljonu eiro apmērā visās Baltijas valstīs ar fiksētu gada procentu likmi 10% un dzēšanas termiņu trīs gadi. Parakstīšanās periods ilgs līdz 15. aprīlim, un tajā var piedalīties gan profesionāli, gan privātie investori.

"Teju 25 gadu laikā mēs esam ne tikai nostiprinājuši savu līderpozīciju Baltijā, bet arī pārliecinājušies par juvelierizstrādājumu nozares noturību. Grupas panākumu pamatā ir pārdomāta koncepcija un plašs juvelierizstrādājumu klāsts – gan pasaules zīmoli, gan pašu veidotas, unikālas rotu kolekcijas. Mēs esam piemērs tam, kā latviešu iedzimto mīlestību pret estētisko un skaisto var pārvērst veiksmīgā biznesā. Tāpēc esam gandarīti, ka šī obligāciju emisija būs pieejama plašākai sabiedrībai, ļaujot gan profesionālajiem, gan privātajiem investoriem, tostarp mūsu klientiem, piedalīties Grupas veiksmes stāstā," saka Ģirts Rudzītis, AS Grenardi Group valdes priekšsēdētājs un izpilddirektors.

Obligāciju emisijā piesaistītos līdzekļus paredzēts izmantot uzņēmuma esošo obligāciju refinansēšanai, kā arī turpmākai izaugsmes finansēšanai – veikalu tīkla un sortimenta paplašināšanai un iegādes darījumu finansēšanai.

"AS Grenardi grupas obligāciju emisija, kas ir nodrošināta ar grupas meitas uzņēmumu aktīviem, galvenokārt zelta juvelierizstrādājumiem, ir viens no nedaudzajiem nodrošinātajiem obligāciju piedāvājumiem, kas pieejams Baltijas privātajiem investoriem. Emisija būs paredzēta gan esošajiem, gan jaunajiem Grupas investoriem – esošajiem investoriem būs iespēja apmainīt savas obligācijas, kuru dzēšanas termiņš ir 2024. gada aprīlis, pret jaunajām obligācijām, savukārt jaunie investori varēs piedalīties obligāciju piedāvājumā, sākot ar minimālo ieguldījumu tikai 100 eiro apmērā," stāsta Kristiāna Janvare, AS Signet Bank Investīciju pārvaldes vadītāja.

Ilgtspējīga izaugsme

Neauditētie konsolidētie finanšu rezultāti liecina, ka AS Grenardi Group neto apgrozījums 2023. gadā sasniedza 18 miljonus eiro, kas ir par 40% vairāk nekā 2022. gadā. Apgrozījuma pieaugumu veicināja mazumtirdzniecības tīkla paplašināšanās, pārdošanas apjoma pieaugums esošajā veikalu tīklā un GRENARDI iegāde.

Grupas EBITDA rādītājs (peļņa pirms procentu, nodokļu un amortizācijas maksājumiem), pērn pieauga par 30%, sasniedzot 2,9 miljonus eiro. Savukārt Grupas koriģētā pro-forma EBITDA, kas iekļauj arī GRENARDI tīkla rezultātus par pilnu 2023. gadu, bija 3,7 miljoni eiro.

Nodrošinātas obligācijas ar gada kupona likmi 10% apmērā

Obligācijas tiek emitētas saskaņā ar Latvijas Bankas 2024. gada 20. martā apstiprināto AS Grenardi Group pamatprospektu, kas ļauj obligāciju programmas ietvaros kopumā piesaistīt līdz 17 miljoniem eiro, savukārt pirmajā laidienā līdz 12 miljoniem eiro.

Piedāvājuma galvenie noteikumi

Publiskā obligāciju piedāvājuma laikā Latvijā, Lietuvā un Igaunijā AS Grenardi Group piedāvās investoriem iegādāties 120 000 obligāciju ar katras obligācijas nominālvērtību 100 EUR, fiksētu procentu likmi 10% un obligāciju dzēšanas termiņu trīs gadi. Parakstīšanās ir atvērta gan profesionālajiem, gan privātajiem investoriem, un tā ietver apmaiņas piedāvājumu esošajām obligācijām, kuru dzēšanas termiņš ir šī gada aprīlis. Tāpat obligācijas tiks nodrošinātas ar AS Grenardi Group meitas sabiedrību aktīviem, kurus galvenokārt veido augstas likviditātes zelta rotaslietas. Tas investoriem nodrošinās papildu drošības sajūtu, veicot ieguldījumus.

Savukārt tiem investoriem, kas sākotnējā obligāciju piedāvājumā ieguldīs vairāk nekā 500 EUR, būs iespēja kļūt par lojalitātes programmas dalībniekiem, turpmāk saņemot 15% atlaidi pirkumiem GRENARDI un GIVEN veikalos, kā arī citus labumus atkarībā no investīciju apjoma. Detalizēti lojalitātes programmas noteikumi tiks publicēti obligāciju piedāvājuma laikā, ar ko interesenti varēs iepazīties Grupas mājaslapas sadaļā “Investoriem”

Aicinām reģistrēties uz investoru vebināru

Lai potenciālos investorus iepazīstinātu ar uzņēmumu un obligāciju piedāvājumu, kā arī atbildētu uz uzdotajiem jautājumiem par obligāciju piedāvājumu, Grupa rīko vebināru 3. aprīlī plkst. 15.00 pēc Latvijas laika. Pieteikties vebināram var ŠEIT!

 

Piedāvājuma grafiks

  • Piedāvājuma perioda – sākums 2024. gada 25. martā plkst. 10.00 EET
  • Piedāvājuma perioda beigas – 2024. gada 15. aprīlī plkst. 14.00 EEST
  • Rezultātu paziņošana – 2024. gada 16. aprīlī
  • Norēķini – 2024. gada 19. aprīlī

 

Pēc obligāciju emisijas datuma Grupa iesniegs pieteikumu Nasdaq Riga par obligāciju iekļaušanu un tirdzniecību regulētajā tirgū – Baltijas obligāciju sarakstā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses