Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Proti, aizvakar Rīgas domē pēc ilgām diskusijām tika nobalsots par zemes Lucavsalā nodošanu bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai futbola stadiona būvniecībai. Kā nu būs vai nebūs ar to stadionu, šobrīd nav galvenais jautājums. Jo nosacīti lielākais tracis tika radīts par to, kādas partijas pārstāvēja tie deputāti, kuri atbalstīja šo lēmumu, kad atsevišķi deputāti, kuri tagad "sēž" opozīcijā pēc "pārmaiņu koalīcijas" izjukšanas, nekautrējās norādīt, ka lēmums pieņemts ar domes Saskaņas un Latvijas Krievu savienības frakciju izšķirošu atbalstu. Izšķirošu, jo daļa koalīcijas deputātu balsoja pret, atturējās vai vispār nepiedalījās balsojumā. Kādi argumenti vai iemesli bija pamatā katra domnieka lēmumam balsot par, pret, atturēties vai vispār nebalsot, iespējams, uzzināsim kaut kad tuvākā vai tālākā nākotnē. Taču pagaidām, manuprāt, "galvenais sausais atlikums" no šī balsojuma ir atsevišķu opozicionāru pārstāvju no partijas Progresīvie izdarītais "neapstrīdamais" secinājums, ka domē pēc šī balsojuma ir teju izveidojusies "jauna koalīcija". Pilnīgi skaidrs, ka nekāda jauna koalīcija izveidojusies nav un konkrētais balsojums drīzāk varētu liecināt par pāris opozīcijas partiju polittehnoloģiski taktisku "gājienu ar zirdziņu", mēģinot sašūpot gan pašreizējās koalīcijas stabilitāti, gan arī reputāciju.

Taču pēc šādas loģikas varētu runāt par "jaunas koalīcijas" rašanos arī Saeimā, kad vakar tika balsots par pašreizējo opozicionāru – Nacionālās apvienības – iesniegto kultūras ministres Agneses Loginas (Progresīvie) demisijas pieprasījumu. Protams, pret šo priekšlikumu nobalsoja koalīcijas deputāti, taču viņiem naski pievienojās gan Latvija pirmajā vietā, gan arī Stabilitātei! deputāti. Un dabīgi, arī šis balsojums (pret Loginas atlaišanu balsojušo deputātu klāsts) tika pasniegts gandrīz tādā pašā mērcē kā minētais aizvakardienas Rīgas domes balsojums – teju kā jaunas reālās koalīcijas dzimšanas brīdis. Likumsakarīgi – pašiem Progresīvajiem šāds balsojums nešķita tik "skandalozs". Kādēļ koalīcijai pievienojās daļa Saeimas opozīcijas? Iespējams, līdzīgu manis pieļauto iemeslu dēļ, kā notika domē.

Ko šie abi gadījumi nozīmē valstiski? Drīzāk neko, tikai parāda, ka politiķi ir gatavi radīt visdažādākās sazvērestības teorijas un ar tām spēlēt uz publiku laikā, kad gan Rīgā, gan Latvijā kopumā stāv daudz nepadarītu darbu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē