Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Ašeradens: Demokrātiskajai sabiedrībai jāapvieno spēki Ukrainas atbalstam

Demokrātiskajai sabiedrībai ir jāapvieno spēki Ukrainas atbalstam, otrdien, 16.aprīlī, paziņoja finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) pēc Vašingtonā notikušās tikšanās ar Ukrainas finanšu ministru Serhiju Marčenko.

Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji informēja aģentūru LETA, ka Ašeradens ikgadējā Pasaules Bankas grupas (PBG) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) pilnvarnieku pavasara sanāksmē Vašingtonā tikās ar Marčenko, lai pārrunātu Ukrainas ekonomisko un finanšu situāciju, aktuālās militārās, humānās un finansiālās vajadzības, kā arī sniegto un plānoto starptautisko atbalstu Ukrainai.

Ašeradens tikšanās laikā uzsvēris, ka Latvija joprojām ir nelokāma savā solidaritātē, solot gan morālu, gan materiālu atbalstu Ukrainai līdz uzvarai. Latvijas apņemšanās izpaužas finansiālā, militārā un humānā palīdzībā.

"Demokrātiskajai sabiedrībai ir jāapvieno visi spēki, lai palīdzētu Ukrainai uzvarēt šo netaisnīgo karu un izbeigtu ukraiņu tautas ciešanas. Tāpēc izmantošu iespējas, lai ikgadējās sanāksmes ietvaros runātu par atbalstu Ukrainai," divpusējās tikšanās laikā pauda Ašeradens.

Abi ministri pārrunāja Latvijas līdz šim sniegto atbalstu Ukrainai ar starptautisko finanšu institūciju starpniecību Ukrainas valdības kritisko budžeta vajadzību segšanai, tostarp caur Pasaules Bankas finanšu instrumentiem. Kopumā kopš 2022.gada Latvijas finanšu atbalsts Ukrainai veido 36 miljonus eiro, un ministri pārrunāja turpmāka atbalsta vajadzības un kā Latvija var palīdzēt.

Ukrainas finanšu ministrs pateicās Baltijas valstīm par atbalstu cīņā pret Krievijas agresiju. "Baltijas valstu, tai skaitā Latvijas, spēcīgā nostāja un balss Eiropā ir ļoti nozīmīga un mēs to augsti novērtējam," tikšanās noslēgumā pauda Marčenko.

Tikšanas laikā ministri pārrunāja arī virkni citu jautājumu, kas saistīti ar Ukrainas ekonomikas un ekonomiskās izaugsmes prognozēm, kā arī militārā atbalsta nozīmi un iespējamos mehānismus tālākai sadarbībai. 

FM atgādina, ka 2024.gada 11.aprīlī Latvijas un Ukrainas prezidenti parakstīja abu valstu vienošanos par ilglaicīgu atbalstu un drošības saistībām parakstīšanu. Vienošanās fiksē Latvijas apņemšanos sniegt Ukrainai militāro atbalstu 0,25% no iekšzemes kopprodukta (IKP) apmērā līdz 2026.gadam.

SVF un PBG pilnvarnieku pavasara sanāksmes notiek katru gadu, un tajās piedalās abu institūciju pilnvarnieki, pilnvarnieku vietnieki, atbildīgo institūciju amatpersonas un citi dalībnieki. Latvijas delegāciju vizītē pārstāv FM, Latvijas Bankas, Valsts kases un Finanšu izlūkošanas dienesta amatpersonas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē