Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kariņš: Dalība Eiropas Savienībā un NATO ir labākais Latvijas lēmums kopš valsts dibināšanas

Latvijas lēmums pēc valstiskās neatkarības atgūšanas pievienoties Eiropas Savienībai (ES) un NATO ir labākais lēmums kopš 1918.gada 18.novembra lēmuma par Latvijas valsts proklamēšanu, šodien konferences "20 gadi Latvijas dalībai Eiropas Savienībā un NATO" atklāšanā izteicās ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV).

Konferences mērķis bija atskatīties uz būtiskākajiem notikumiem, analizēt to ietekmi uz Latviju, kā arī uzsvērt Latvijas dalības Eiropas Savienībā un NATO nozīmi un ieguvumus dažādās jomās. "Mūsu tautas gudrība atmaksājas, jo šodien dzīvojam miera apstākļos un turpinām celt mūsu labklājību. Tagad atbalstām Ukrainu tās ceļā uz ES un NATO, jo no tā ieguvēji būsim mēs visi," uzsvēra Kariņš.

Konferences dalībnieki pārrunāja tādas tēmas kā Latvijas pievienošanās Eiropas Savienības vienotajam tirgum, pievienošanās Šengenas zonai un eirozonai, ES darba tirgus pakāpeniska atvēršana. Tika akcentēti ieguvumi iedzīvotājiem, uzņēmumiem un ekonomikai, kas kļuvuši iespējami pateicoties Latvijas dalībai Eiropas Savienībā.

Diskusijā par NATO jautājumiem tika izvērtēts 20 gados paveiktais Latvijas ārējās drošības stiprināšanā un akcentēta Alianses pielāgošanās jauniem izaicinājumiem mainīgā drošības vidē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē