Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Katara: Sarunas par Gazas pamieru turpinās

Izraēlas un grupējuma Hamās sarunas par uguns pārtraukšanu un ķīlnieku apmaiņu turpinās, neraugoties uz to, ka puses viena otru vaino progresa trūkumā, otrdien pavēstīja sarunu vidutāja Katara.

Sarunas turpinās, sacīja Kataras Ārlietu ministrijas preses sekretārs Madžeds al Ansari, norādot, ka "nav bijis tādas notikumu attīstības, kas liktu domāt, ka kāda no komandām ir izstājusies no sarunām".

Katara, ASV un Ēģipte vairākas nedēļas bijušas iesaistītas aizkulišu sarunās centienos Gazas joslā panākt uguns pārtraukšanu, kā arī izraēliešu ķīlnieku atbrīvošanu apmaiņā pret palestīniešu cietumniekiem.

Kopš ANO Drošības padome pirmdien pieņēma rezolūciju, kurā pieprasīta "tūlītēja uguns pārtraukšana", "Izraēla un "Hamās" apmainījušies savstarpējiem pārmetumiem par sarunu strupceļu.

Ansari pirmdien preses konferencē Dohā pauda gandarījumu par rezolūciju, vienlaikus atzīstot, ka tai nav bijis "tūlītējas ietekmes uz sarunām".

Kataras amatpersona nevēlējās konkrēti komentēt par Izraēlas tehnisko komandu klātbūtni.

"Neraugoties uz šo komandu ierašanos un aizceļošanu, sarunas šeit Dohā joprojām notiek, un es varu apstiprināt, ka tagad, kad mēs runājam, daļa sarunu komandu joprojām ir šeit Dohā, veicot sarunas," sacīja Ansari.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē