Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ministru prezidente uzrunā ANO uzsver dzimumu vienlīdzības nozīmi

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), uzrunājot Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Ģenerālo asambleju, uzsvēra dzimumu vienlīdzības nozīmi, kā arī nosodīja Krievijas īstenoto seksuālo vardarbību pret Ukrainas sievietēm, sacīja Ministru prezidentes preses sekretārs Aleksis Zoldners.
Siliņa pirmdien piedalījās pasaules lielākajā dzimumu līdztiesības forumā - ANO Sieviešu statusa komisijas 68.sesijā.
 
Ministru prezidente uzrunā ANO uzsvēra Latvijas apņemšanos veicināt dzimumu līdztiesību un cīnīties pret nabadzību, kad pasaulē notiek jauni konflikti un klimata pārmaiņas, kas negatīvi ietekmē arī sieviešu situāciju. Siliņa sacīja, ka Latvija veicina pieejamu izglītību un dzimumu stereotipu mazināšanu, lai palielinātu sieviešu iespējas nākotnē kļūt par līderēm un realizēt savus sapņus profesionālajās jomās, tādējādi dodot lielāku pienesumu arī sabiedrībai kopumā. Viņa vērsa uzmanību uz Latvijas lēmumu ratificēt Eiropas Padomes Konvenciju par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu, šādi akcentējot apņemšanos risināt ar dzimumu saistītas vardarbības mazināšanu.
"Latvija kā kandidāte ANO Drošības padomes vēlēšanās 2026.-2027.gadam uzsver nepieciešamību risināt konfliktu izraisītas seksuālās vardarbības problēmas. Mēs turpinām sniegt atbalstu sievietēm Ukrainā, kuras cieš no Krievijas izraisītā kara un ar to saistītās seksuālās vardarbības. Neklusēsim netaisnības un nevienlīdzības priekšā. Parādīsim pasaulei, ka spējam ieviest pārmaiņas - tas ir nepieciešams gan mums pašiem, gan mūsu nākamajām paaudzēm," pauda Siliņa.
Ministru prezidente arī tikās ar ANO ģenerālsekretāru Antoniu Gutērrešu. Sarunas laikā Siliņa īpaši uzsvēra nepieciešamību starptautiski izgaismot Krievijas noziegumus Ukrainā, ieskaitot bērnu nolaupīšanu, uzturēt spiedienu pret Krieviju un iestāties par noteikumos balstītu starptautisko kārtību. Pārrunāti arī jautājumi par dzimumu līdztiesību, Stambulas konvencijas ratificēšana Latvijā, kā arī Latvijas kandidatūra ANO Drošības padomes vēlēšanās.
 
Ministru prezidente tikās arī ar Svatini Karalistes premjerministra vietnieci Tulisili Dladlu un Vjetnamas viceprezidenti Thiaņsuonu Vo. Politiķes pārrunāja iespējas stiprināt gan divpusējās attiecības, gan sadarbību starptautiskajos formātos un ANO Drošības padomes vēlēšanas.
 
Ministru prezidente arī tikās ar Pasaules Bankas rīkotājdirektori operāciju jautājumos Annu Bjerdi, kā arī piedalījās Ziemeļvalstu un Baltijas valstu ekspertu grupas rīkotajā diskusijā par vardarbību, kas saistīta ar dzimumu un sieviešu ekonomiskās brīvības veicināšanu.
 
Kā vēstīts, Siliņa no 11. līdz 14.martam uzturas darba vizītē ASV.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē