Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Sārts: Tuvo Austrumu konflikta izplešanās Ukrainai nozīmē pasaules uzmanības samazināšanos

Tuvo Austrumu konflikts izplešas, kas pasaulei nozīmē papildu nestabilitāti, bet Ukrainai - pasaules uzmanības samazināšanos, sociālajos tīklos vērtē NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts, komentējot Irānas triecienus Izraēlai.

Sārts atzīmē, ka šoreiz labā ziņa ir tāda, Izraēlas un Rietumu militārās tehnoloģijas krietni pārākas par Irānas, savukārt sliktā ziņa - Tuvo Austrumu konflikts izplešas.

Sārts aģentūrai LETA vērtēja, ka pasaules uzmanības lokā var būt zināms skaits notikumu un konfliktu. Tas šķiet nepareizi, bet cilvēku uzmanība tā esot veidota. Pieņemot, ka kādā brīdī būs Izraēlas atbilde, tad uzmanība Tuvajiem Austrumiem turpināsies kādu laiku. "Tā uzmanība tiks veltīta vairāk šim jautājumam un salīdzinoši mazāk uzmanības tiks pievērsta Ukrainai," norādīja Sārts.

Vaicāts, vai uzmanības samazināšanās sekas varētu būt Rietumvalstu militārās palīdzības Ukrainai samazināšanās, Sārts atbildēja: "Vai tas tulkojas attiecībā uz ieročiem? Principā jau patlaban ieroču piegādes nav pietiekamas un notiek cīņa, lai palielinātu munīcijas un ieroču piegādes. Skatīsimies pirmkārt uz ASV, vai šis būs pamats visai kopējai atbalsta paketei aiziet uz priekšu vai arī tomēr joprojām būs grūtības ar tās virzīšanu. To patlaban ir grūti pateikt."

Atgriežoties pie Irānas nedēļas nogales triecieniem, Sārts piekrita, ka Irānas uzbrukums bija paredzams un to var tulkot kā "sejas saglabāšanu". "Tas, ka masīvais trieciens beigās izvērtās principā ar čiku nedomāju - tas nebija tas, ko Irāna vēlējās," uzsvēra Sārts.

Kāda būs Izraēlas atbilde, patlaban esot grūti paredzēt, jo ASV un citas valstis aicina Izraēlu uz ļoti ierobežotu atbildi, kamēr šajā valstī noteikti ir arī "spēlētāji, kas redz to lietu savādāk", piebilda Sārts.

Jau ziņots, ka Irāna sestdienas vakarā uzbruka Izraēlai ar simtiem bezpilota lidaparātu un raķešu, no kuriem lielāko daļu Izraēlai un sabiedrotajiem izdevās pārtvert.

Irāna paziņoja, ka tā ir atbilde uz 1.aprīlī notikušo uzbrukumu Irānas vēstniecībai Damaskā, kurā tika nogalināti 16 cilvēki, tajā skaitā divi irāņu ģenerāļi. Šajā triecienā Teherāna apsūdz Izraēlu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē