Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Ziņas

Rosina vairāk tērēt attīstībai © DIENA

Brīdī, kad valsts ekonomikai trūkst investīciju, tiek izstrādāti dažādi monetārie, normatīvie un fiskālie mehānismi tam, lai tautsaimniecības aktivizētos, uzņēmumi nepaliktu bez nepieciešamajiem līdzekļiem un būtu iespējams cerēt uz labklājības pieaugumu nākotnē.

Plāno turpmāk strādāt globālā mērogā © DIENA

Veselības uzņēmumu grupa Repharm plāno jaunu attīstības fāzi un ir izstrādājusi ceļvedi izaugsmes stratēģijai Fit for 2025. Par to Repharm vadības pārstāvji publiski paziņoja pagājušajā nedēļā.

Straujš cenu lēciens © DIENA

Ekonomikas stimulēšanas daudzveidīgie pasākumi, kuri saistīti ar tēriņu pieaugumu pasaulē, pēdējā laikā ir bijuši labvēlīgi daudziem Latvijas rūpniecības uzņēmumiem, jo ir pavēruši lielākas noieta iespējas gan vietējā tirgū, gan eksporta tirgos.

Valsts robežas atvērtas visiem © DIENA

Pirms pāris gadiem vasarā man bija iespēja paviesoties Adžārijā – autonomā provincē Gruzijas dienvidrietumos. Adžārijas Autonomās Republikas administratīvais centrs ir Batumi – viena no lielākajām Gruzijas pilsētām. Tieši Batumi atrodas Gruzijas vērienīgākā osta, turklāt te ir izveidojies slavens kūrorts. Lai gan ceļojums ilga tikai dažas dienas, iespaidu bija tik daudz un tie bija tik krāsaini, ka brīžiem šķiet – tas notika pavisam nesen. Bet kā gruzīni tikuši galā ar Covid-19 pandēmiju, un cik atvērta tūristiem Adžārija un kopumā Gruzija ir patlaban?

Atguvies, bet nav favorīts © DIENA

Pasaules tautsaimniecībai cenšoties pārvarēt Covid19 izraisīto ekonomisko krīzi, gan atsevišķām valstīm, gan vairākām ekonomikas nozarēm vēl ir jāpūlas sadzīvot ar iepriekšējās, 2008. gada finanšu krīzes sekām.

ASV brīdina par manipulācijām ar gāzes cenām Eiropā

ASV enerģētikas ministre Dženifera Granholma trešdien izteica brīdinājumu par gāzes cenu manipulēšanu Eiropā, ņemot vērā Eiropas Parlamenta (EP) locekļu paustās apsūdzības, ka Krievija vainojama cenu kāpumā.

FKTK apstiprina DelfinGroup IPO prospektu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) 21. septembra padomes sēdē ir apstiprinājusi Latvijas finanšu koncerna a/s DelfinGroup akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) prospektu. Tādejādi AS DelfinGroup būs pirmais uzņēmums kopš 2017.gada, kurš veiks akciju IPO Nasdaq Riga.

Kas īsti ir kvalitāte? © DIENA

"Kvalitatīvs" ir gandrīz vai obligāts jēdziens, ar kuru mūsdienās, cerot uz pircēju atsaucību, tiek raksturots teju katrs produkts un pakalpojums.

Par kvalitāti un cenu © DIENA

Pēdējie divi gadi būvniecībā bijuši aizraujoši, jo no pilnīgas neziņas par to, kā Covid-19 pandēmija ietekmēs šo jomu, esam attapušies brīdī, kad pieprasījums pārsniedz piedāvājumu. Taču arī citas pārmaiņas bijušas pārsteidzošas, jo Latvijas iedzīvotāji ir atkāpušies no ierastā, ka cena nosaka materiālu izvēli, un priekšroku tagad dod kvalitātei un ilgmūžībai. Iepriekšējos gados iedzīvotāji labprātāk izvēlējās lētākos būvmateriālus, kvalitāti atstājot otrajā plānā, bet patlaban pirmo reizi daudzu gadu gaitā var vērot izmaiņas – kvalitāte guvusi virsroku, un izmaksas nonākušas sekundārā lomā.

IEA: Naftas pieprasījums pasaulē atkal palielināsies no oktobra

Naftas pieprasījums pasaulē samazinājies trīs mēnešus pēc kārtas, ņemot vērā ar koronavīrusu inficēto cilvēku skaita pieaugumu Āzijā, taču sagaidāms, ka tas atkal palielināsies nākammēnes, otrdien paziņoja Starptautiskā Enerģētikas aģentūra (IEA).

Piecos reģionu centros uzsāk uzņēmējdarbības izglītības semināru ciklu skolēniem

Šodien startē Junior Achievement Latvia (JA Latvia) rīkotais tiešsaistes semināru cikls skolēniem un pedagogiem Jauno uzņēmēju skola 2021, kas norisināsies no 14. līdz 28. septembrim, kopā piecos Latvijas reģionos. Semināru laikā skolotāji un skolēni varēs uzzināt par izglītojošām uzņēmējdarbības programmām, iepazīties ar skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) veidošanas un attīstīšanas iespējām, uzzināt par jau veiksmīgi strādājošiem skolēnu mācību uzņēmumiem un uzklausīt dažādu biznesa ekspertu pieredzi.