Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Saules zupa ar kariju

Gatavo Dita Lase, Latvijas veģetārieša rokasgrāmatas autore

Pagatavošana

1. Zirņus uz nakti izmērcē aukstā ūdenī. Noskalo. Skābos kāpostus sagriež sīkāk, liek buljonā un vāra kādas 40 minūtes (vai arī uz 10–12 minūtēm liek mikroviļņu krāsnī, kas noregulēta uz 600 W).

2. Karstā eļļā vai gī pāris sekunžu apcep kariju, kurkumu un lauru lapu, pievieno sarīvētus burkānus, pasautē dažas minūtes, līdz burkāni mazliet maina toni.

3. Pielej ūdeni, ieber zirņus, uzvāra un uz mazas uguns vāra 20–30 minūtes, kamēr zirņi gatavi. Pievieno zirņiem novārītos kāpostus kopā ar visu buljonu, kurā tie vārījās, sarīvētu ingveru un ķiploku pēc garšas. Pasniedzot zupai pārkaisa lociņus.

Padoms: Zupa būs garšīga, ja garšvielas būs sabalansētas (neviena no garšām nebūs dominējošā, proti, lai nav izteikti skāba, lai nesit cauri karija garšu vai ķiploks ar ingveru negāž no kājām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas (4 porcijām):

1 glāze dzelteno šķelto zirņu, 300 g skābētu kāpostu (ne pārāk skābu), 1 neliels burkāns, 750 ml dārzeņu buljona, 750 ml ūdens, 1/2 tējk. karija pulvera, 1/2 tējk. kurkumas, 1 lauru lapa, 1 ķiploka daiviņa, 1/2 tējk. rīvētas svaiga ingvera saknes, augu eļļa vai gī (atkarībā no tā, cik treknu vēlas), lociņi

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 17.05.2024.

Diez vai daudz kas var izskatīties sliktāk par taviem vecajiem apaviem, kad tu tos apavu veikalā noauj, lai pielaikotu jaunus

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko