Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Google Reader ir miris. Lai dzīvo Feedly!

1. jūlijā noslēdzās nevienam neizprotamā un nu jau nedaudz ieilgusī digitālā drāma – Google Reader piedzīvoja savas beigas

Kā nu jau labu laiku vēstīja izlecošais logs Google Reader pirmajā lapā, 1. jūlijā serviss oficiāli pārtraucis darbību, liedzot pieeju arī iespējai eksportēt savus avotu sarakstus un citus datus. Lai gan šī pakalpojuma nāve ir nepatīkama, jāatzīst, ka tā paver iespējas ne vien atbrīvoties no liekiem informācijas avotiem un attīrīt savu ziņu plūsmu, bet arī atklāt jaunu, ērtāku un mūsdienīgāku ziņu ieguves veidu. 

Feedly ****

Feedly ātri iemantojis populārākās Google Reader alternatīvas statusu ne vien viedtālruņu, bet arī tīmekļa servisu lietotāju vidū. Un ne velti, jo gan mobilajām ierīcēm paredzētās lietotnes, gan tīmekļa serviss ir ne vien funkcionāli bagāts, bet arī estētiski pievilcīgs un tīrs.

Servisa izstrādātāji ir pamanījušies ne tikai saglabāt teju ikvienu Google Reader funkciju, bet tās arī bagātināt ar vairākiem informācijas pārlūkošanas formātiem, ērtu kategoriju sistēmu un fantastisku meklētāju, kas ļauj ātri atrast jūs interesējošos tematiskos resursus pēc kategoriju iedalījuma vai atslēgas vārdiem. Izvēloties, piemēram, tehnoloģiju kategoriju, jums nekavējoties tiks piedāvāta izvēlne ar visvairāk lasītajiem resursiem, kā arī ar mazāk populāriem avotiem.

Te nu priekiem un līksmībai pienāk gals, jo vismaz pašlaik serviss neļauj datus nedz eksportēt, nedz importēt no citiem servisiem eksportētos sarakstus tajā. Nav arī īsti izprotams, kā serviss gūst ienākumus darbības nodrošināšanai – uzturot arvien pieaugošu lietotāju skaitu, tas varētu izrādīties problemātiski. 

TinyTiny RSS ***

Ja jums ir paranoja vai esat vienkārši piesardzīgs, jums noteikti patīk visu turēt savās rokās un kontrolēt katru savas ziņu plūsmas aspektu. TinyTiny RSS ļauj darīt tieši to. Tā vietā, lai lietotājam liktu izmantot servisa nodrošinātos resursus un visu atbildību par servisa darbību uzgrūstu tā radītājiem un uzturētājiem, šoreiz visu – sākot ar RSS barotņu importēšanu, beidzot ar serveri un sinhronizāciju – nodrošinās pats lietotājs.

Vienīgais acīmredzamais mīnuss, protams, ir tas, ka šis serviss prasa papildu atbildību un resursus no lietotāja, taču, ja nevēlaties kādu rītu attapties pie tukšas barotnes un paziņojuma par pēkšņu servisa slēgšanu līdzekļu trūkuma vai ekonomikas policijas apmeklējuma dēļ, ar nelielu laika, pacietības un zināšanu ieguldījumu no tā varēsiet izvairīties.

Diemžēl patlaban TinyTiny RSS iespējams uzstādīt tikai jūsu pārlūkprogrammā vai serverī – ja vēlaties sinhronizēt datus vienmēr un visur. Vienīgās piekļuves iespējas servisam ir, izmantojot tīmekļa pārlūku un Android ierīci, – iOS lietotājiem šī alternatīva vismaz pagaidām iet secen.

AOL Reader **

Ja no lasītāja negaidāt nekādus jauninājumus, ekstras vai vizuālas ekstāzes vilni katrā servisa startēšanas reizē, AOL Reader varētu būt izvēle tieši jums. Šī lasītāja sūtība ir visnotaļ skaidra – tas netika radīts, domājot par lietotāju ērtībām, nākotnes vajadzībām vai kādu citu uz lietotāju tendētu mērķi, tas tika radīts kā ātrs veids, lai savāktu no Google Reader aizplūstošo auditoriju. Tādējādi nav nekāds pārsteigums, ka serviss ir visai neveikli konstruēts, nepārdomāti izkārtots un dažos aspektos biedējoši līdzīgs nelaiķim Google Reader.

Pašreiz AOL Reader vēl atrodas beta testēšanas stadijā, tas nozīmē, ka piekļuve tam būs nedaudz jāpagaida – jācer, ka līdz oficiālajam servisa startam tas būs padarīts par cienīgāku Google Reader funkciju nesēju un papildināts arī ar mobilo ierīču aplikācijām. Nedaudz neomulīgu šī servisa izmantošanu varētu padarīt fakts, ka pēdējos mēnešos AOL piedzīvojis pamatīgu iekšējo restrukturizāciju, kas dažus projektus iedzinusi pāragrā kapā. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja