Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Izdota Annas Vaivares bilžu grāmata Otrais koncerts

Bērnu grāmatu izdevniecība Liels un mazs izdevusi Annas Vaivares bilžu grāmatu Otrais koncerts, kuras teksta līdzautore ir rakstniece Inese Zandere. Grāmata piemērota jaunākā un vidējā skolas vecuma bērniem.

Otrais koncerts ir stāsts par meiteni Agati, kas ļoti uztraucas par pirmo uzstāšanos, spēlējot čella solo orķestra koncertā. Tas ir stāsts par pirmo lielo izaicinājumu jaunās mūziķes dzīvē: šaubas par savām spējām raisa teju nepārvaramas bailes kļūdīties un ir nopietns pārbaudījums. Annas Vaivares radītā stāsta pamatā ir ne vien visām radošām personībām pazīstamais “iekšējo šaubu dialogs”, bet arī pašas mākslinieces personīgā pieredze, meklējot savu ceļu mākslā un dodoties pretī panākumiem. Kā vērst par labu šķietami ārkārtīgi nozīmīgas mākslinieciskas kļūdas? Vai varētu palīdzēt attieksmes maiņa un cits skatpunkts? To stāstā galvenajai varonei atklāj viņas opis, kurš arī ir mūziķis, un viņš ar mazmeitu dalās dažādos komiskos piedzīvojumos no savām mūziķa gaitām.

Grāmata atklāj universālu tēmu – bērna uzdrīkstēšanos, pašnovērtējuma stiprināšanu, šaubu pārvarēšanu jebkurā izvēlētajā jomā un svarīgo emocionālo atbalstu, ko šajā procesā var sniegt pieaugušie.

Anna Vaivare (1987) saņēmusi Jāņa Baltvilka balvu bērnu grāmatu mākslā par ilustrācijām Leona Brieža dzejoļu krājumam Saputrotā putra, 2018. gadā nacionālajā grāmatu mākslas konkursa Zelta ābele par skaistāko bērnu grāmtu atzīta Annas ilustrētā Ineses Zanderes bilžu grāmata Zirgā.

Grāmatas darba versiju Anna Vaivare iesniedza starptautiskā konkursā The Unpublished Picturebook Showcase 4. Grāmata 350 pieteikumu konkurencē saņēma ceturto augstāko novērtējumu no profesionālas un starptautiskas žūrijas, un 2023. gadā tika izstādīta konkursa organizatoru stendā Boloņas bērnu grāmatu tirgū.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja