Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Izdota profesores Zandas Rubenes monogrāfija Digitālā bērnība

Izdevniecība Jānis Roze izdota profesores Zandas Rubenes monogrāfija Digitālā bērnība, kas piedāvā plašu skatījumu uz digitālo laikmetu un tā ietekmi uz bērnību un sabiedrību kopumā.

Monogrāfijā autore pievēršas gan digitālo tehnoloģiju pozitīvajiem aspektiem, gan izaicinājumiem un potenciālajiem riskiem, vienlaikus sniedzot vērtīgu zinātniski pamatotu informāciju, kas noderēs ikviena bērna audzināšanā un ļaus saprast bērnības fenomena īpatnības digitālajā kultūrā. Tā meklē atbildi uz jautājumiem: ko nozīmē būt bērnam digitālajā laikmetā? Kā audzināt bērnus un sagatavot tos dzīvei pieaugušo pasaulē? Kā iespējams dzīvot skaistu un jēgpilnu dzīvi, nesapinoties digitālo iespēju tīklos?

Gadsimtiem ilgi pieaugušie bijuši bērnu kultūras veidotāji un dzīves noteicēji, bet nu digitālās realitātes izaicinājumi bieži liek izjust bezspēcību un autoritātes mazināšanos. Klasiskā bērnības izpratne faktiski izzūd. Tādēļ zinātnieku interese par digitālās bērnības pētīšanu mūsdienās ir likumsakarīga – pētīt mūsdienu bērnus ir tikpat interesanti, kā atklāt jaunu, vēl nezināmu cilti un iepazīt tās kultūru: paradumus, tradīcijas, rituālus, vērtības utt.

Dr. paed. Zanda Rubene ir Latvijā labi pazīstama izglītības zinātņu profesore, Latvijas Universitātes Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātes vadošā pētniece un prodekāne zinātnes jautājumos, LU Doktora studiju programmas Izglītības zinātnes direktore, kopš 2021. gada – Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājlocekle pedagoģijā. Viņas zinātniskās intereses jau vairāk nekā desmit gadus ir saistītas ar pedagoģiskās antropoloģijas problemātiku, mediju pedagoģiju un bērnības pētījumiem, viņa piedalījusies daudzos šīm tēmām veltītos starptautiskos zinātniskos projektos un publiskās diskusijās, publicējusi zinātniskos rakstus, vadījusi promocijas darbus un lasījusi lekcijas dažādām sabiedrības grupām. Sarakstījusi monogrāfiju Kritiskā domāšana studiju procesā (LU Akadēmiskais apgāds, 2004).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja