Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvija ar nacionālo stendu un pasākumu programmu uzsāk dalību grāmatu tirgū Leipcigā

Laikā no 21. līdz 24. martam Vācijā norisinās starptautiskais Leipcigas grāmatu tirgus (Leipziger Buchmesse), kurā ar nacionālo stendu un pasākumu programmu piedalīsies arī Latvija, informēja Latvian Literature pārstāvji.

Latviju Leipcigas grāmatu tirgū pārstāvēs platforma Latvian Literature un uzņēmums Jelgavas tipogrāfija, bet pasākumu programmā piedalīsies autori Anete Melece, Lote Vilma Vītiņa, Laura Vinogradova, Toms Treibergs, Ligija Purinaša, Māris Salējs un Inga Pizāne. Nacionālais stends šogad Leipcigā pirmoreiz ir veidots Latvijas literatūras eksporta kampaņas #iamintrovert noskaņās, un tā ilustrāciju autors ir mākslinieks Reinis Pētersons, bet dizainu veidojis Jānis Mercs.

“Galvenais uzdevums šajā tirgū ir iepazīstināt vāciski lasošo auditoriju ar jaunākajiem latviešu autoru darbiem, kas izdoti Vācijā, kā arī, protams, piesaistīt jaunus izdevējus,” pastāstīja platformas Latvian Literature pārstāve Rita Dementjeva.

Arī šogad līdzīgi kā pagājušajā gadā gan Leipcigas tirgū, gan arī pilsētā notiks vairāki Latvijas literatūrai veltīti pasākumi. 21. martā tirgū gaidāmi četri pasākumi – trīs no tiem ar Latvijas bērnu autorēm Aneti Meleci un Loti Vilmu Vītiņu, bet viens ar rakstnieci Lauru Vinogradovu. Lotes Vilmas Vītiņas grāmata Dzejnieks un smarža (Der kleine Dichter und der Duft) pagājušajā gadā iznāca izdevniecībā Mirabilis Verlag, Anetes Meleces grāmata Pazudušais miedziņš (Der stibitzte Schlaf) – izdevniecībā Antje Kunstmann, bet Lauras Vinogradovas garstāsts Upe (Wie ich lernte, den Fluss zu lieben) – izdevniecībā Paperento Verlag. 21. marta vakarā pilsētā – kultūras telpā die naTO – notiks pasākums ar rakstnieci Lauru Vinogradovu.

22. martā rakstniece Laura Vinogradova vēlreiz uzstāsies grāmatu tirgū, kā arī notiks Vācijas izdevniecību rīkots pasākums par latviešu literatūru un tās panākumiem Vācijā. Vakarā kultūras telpā die naTO tiek organizēts pasākums Vēlā vakara šovs ar latviešu dzejniekiem, kurā piedalīsies dzejnieki Inga Pizāne, Ligija Purinaša, Māris Salējs un Toms Treibergs. Šo dzejnieku darbi iekļauti nesen vācu izdevniecībā Parasitenpresse iznākušajā antoloģijā Mir war, als ob es klopfte.

Leipcigas grāmatu tirgū šogad piedalās aptuveni 2500 dalībnieku un notiek vairāk nekā 2400 pasākumu. Latvijas dalību tirgū finansiāli atbalsta Latvijas Kultūras ministrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja