Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Aizputē Mazākajā izstāžu zālē apskatāma mākslinieces Andas Poikānes izstāde Mentālā telpa

Mazākajā izstāžu zālē, kas atrodas Linmeijera namā Aizputē (Pasta ielā 6) ir apskatāma mākslinieces Andas Poikānes mākslas darba izstāde, kas rosina meklēt attiecības starp ķermenisko un neķermenisko, ieraudzīt, ka robežas var mainīties.

Mākslas instalāciju veido vairāki telpiski objekti. Mākslas darba ideja ir sinhronizēta ar lielu, telpisku mākslas darbu Sēlijā. Meklējumi mentālai telpai rodami abos "skata" (projekcijas) veidos. Apzināta mākslas darbu realizācija nomaļās Latvijas teritorijās, rosina atrast "skata laukuma" centru pašā vērotājā.

Tēlnieces Andas Poikānes (1972) radošais rokraksts atpazīstams ar unikālām terakotas skulptūrām un meistarīgām sīkplastikas formām. Radošajā darbā māksliniece meklē saikni starp arhaisko un šodienu, velta uzmanību mākslas izteiksmes veidam caur savu estētisko uztveri. Anda rada vizuālus stāstus, neierobežojot sevi noteikta žanra robežā. Viņas spilgtākie radošie notikumi ir mākslas plenērs Mundum Nepālā 2023.gadā, mākslas projekts Krēslas ainavas Īvandes baznīcā 2023. g., Trauslu objektu pārvietošana Tēlniecības kvadriennālē Rīga-2020. Ārtelpa noteiktos apstākļos, var kļūt par citas telpas iekštelpu, līdzīgi kā idejā, ka fiziskā sirdī var mājot neaptverami liels Gars. “Jo cilvēks, kura sirds ir klusēšanas pilna, nepavisam nav tāds, kā tas, kura sirdi piepilda klusums.” (Gorans Pavičs).

Pasaules mazākā izstāžu zāle Aizputē darbojas visu diennakti, un mākslas darba aplūkošana ir pieejama ikvienam pilsētas iedzīvotājam un viesim, ieskatoties traktiera durvju atslēgas caurumā. Pasaules mazāko izstāžu zāli Aizputē izveidojuši Linmeijera nama saimnieki Vilis Brūveris un Helēna Zīlīte kopā ar arhitektu Ivaru Šmitu. Izstāžu zāle ir 10 centimetrus liels stikla kubs, kurā top dažādi mākslinieku darbi.

Informācija par izstāžu zāles darbību, kā arī komunikācijas platforma jaunajiem mākslinieku darbiem un to izstādīšanai ir pieejama tās Instagram un Facebook profilos: @thesmallestart.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja