Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ar savu pirmo koncertu Rīgā uzstāsies grupa Nielslens Lielsliens

Ar savu pirmo koncertu Rīgā 23. martā Ģertrūdes ielas teātrī uzstāsies grupa Nielslens Lielsiens un balafoniste Vija Moore. Apvienības radio hitam, dziesmai Ēzelis, ticis sarīkots remiksu konkurss, kurā par labāko atzīts elektroniskās mūzikas mākslinieka Oskara Upenieka darbs.

Ar savu pirmo koncertu Rīgā 23. martā Ģertrūdes ielas teātrī uzstāsies grupa Nielslens Lielsiens un balafoniste Vija Moore.

Koncertā skanēs muzikālās apvienības oriģināldziesmu cikls Negaidīti varoņi un citi Nielslens Lielsliens darbi. Tiks izpildīts arī skaņdarbs Ēzelis, kas, mūziķiem negaidot, kļuvis populārāko latviešu dziesmu Radio Naba 2023. gada Top 100.


Trio izpildītajās dziesmās būs dzirdamas balsis un akustiskie instrumenti: balafons, gembri, “kilimandžāro” bungu un perkusiju komplekts, neilona stīgu ģitāra un citi.

“Gadu gaitā esam spēlējuši daudz koncertu neierastās un attālās vietās, piemēram, mazās lauku bibliotēkās un publiskajās pirtīs,” stāsta Nielslena Lielsliena dalībnieks Klāvs Kalnačs. “Mērķis tam bija piedzīvojuma sagādāšana klausītājiem un sabiedriski aktīvais elements – vēlme pievērst uzmanību, savest cilvēkus interesantās, klusās vietās, kas pelnījušas lielāku uzmanību un apmeklētību. Nu ir pienācis laiks pateikt klausītājiem lielu “paldies” par uzticīgu ceļošanu ar mums un sarīkot lielāku koncertu ērti pieejamā vietā, Rīgas centrā. Sajutām, ka Ģertrūdes ielas teātra lielā zāle būs piemērota mūsu koncertam. Mums būs gods spēlēt šī stiprā, neatkarīgā teātra telpās.”

Grupa Nielslens Lielsliens ir izveidota 2009.gadā un radījusi trīs studijas ierakstus, kas izdoti audio kasetēs. Aktuālais dziesmu cikls Negaidīti varoņi ir ieskaņots kā 4. studijas ieraksts un gaida izdošanu neatkarīgajā audio kasešu izdevniecībā Sāpes Skaņas 2024.gada pavasarī.

Īpašs notikums ir Nielslens Lielsliens remiksu konkurss, kas guvis lielu latviešu elektroniskās mūzikas autoru atsaucību. Tas noticis aizvadītajos ziemas mēnešos par godu dziesmai Ēzelis. Konkursā par labāko no labākajiem atzīts elektroniskās mūzikas mākslinieka Oskara Upenieka radītais dziesmas pārveidojums. Konkursa ietvaros radīti un publicēti virkne citu lielisku versiju par Nielslena Lielsliena un Vijas Moores Ēzeļa tēmu. Remiksu autori ir Debesis, Bauskas Stiga, Gaķis, Troksnis, Special T, Valters Levins, Kārlis Caune un Raivo Mihailovs.


Negaidīti varoņi – pamanīti medijos un frizētavā. Apvienības radītā cikla Negaidīti varoņi dziesmu teksti vēsta par dažādiem pārsteidzošiem notikumiem Latvijā un citur, kas notikuši pēdējo gadu laikā. Vairāki no tiem bijuši saistīti ar savvaļas dzīvniekiem un mājdzīvniekiem. Dziesmu tekstu pamatā ir pašu notikumu galveno varoņu, antivaroņu vai aculiecinieku teiktais, kas ievērots medijos, sociālos medijos un frizētavā. Daži no patiesiem notikumiem, kas apdziedāti un apspēlēti Nielslens Lielsliens un Vijas Moores mūzikā ir profesijas maiņa pandēmijā, lāču ālēšanās Vijciemā, metiens ar sniega piku spriedzes pilnā mītiņā pie Rīgas pils un latvietes uzvara Antarktīdas maratonā.

Muzikāli Nielslens Lielsiens un latviešu balafoniste Vija Moore iedvesmojušies no Rietumāfrikas un Ziemeļāfrikas tradicionālās mūzikas. To apliecina centrālā loma, ko skanējumā ieņēmuši dēlīšu un ķirbju instruments balafons un Marokas gnavas tautas basa rīks gembri.

Vairāk - https://nielslenslielsliens.lv

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja