Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
Flautiste Ilona Meija

Ilona Meija un Dzintra Erliha ieksaņojušas kamermūzikas albumuCitādas krāsas

Nacionālā skaņu ierakstu kompānijas SKANI sērijā Latviešu komponisti iznāks jauns kamermūzikas albums Citādas krāsas, kurā latviešu skaņražu opusus ieskaņojusi flautiste Ilona Meija un pianiste Dzitra Erliha.

Albuma prezentācija notiks 21. februārī plkst. 18 Latvijas Nacionālās bibliotēkas korē. Pasākums noritēs sadarbībā ar Francijas Kultūras centru.

Albumā Citādas krāsas ieskaņota latviešu komponistu kamermūzika flautai un klavierēm - gan 20. gadsimta pirmajā pusē tapušās Lūcijas Garūtas un Jāņa Mediņa kompozīcijas, gan mūsu laikabiedru Pētera Vaska, Pētera Plakida, Imanta Zemzara Anitras Tumševicas un Santas Bušs radītie opusi. Gandrīz visi skaņdarbi ieskaņojumu CD formātā piedzīvo pirmoreiz, līdz ar to nozīmīgi bagātinot latviešu mūzikas skaņu ierakstu klāstu un padarot to pieejamu plašākai publikai. 

Flautiste Ilona Meija (1971) ir Sinfonietta Rīga flautu grupas koncertmeistare un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docente. Bieži muzicē dažādos kameransambļos ar izciliem Latvijas un ārzemju māksliniekiem. Saņēmusi Lielo mūzikas balvu 2015 kategorijā Par izcilu darbu ansamblī.

Pianiste Dzintra Erliha aktīvi propagandē latviešu mūziku gan Latvijā, gan pasaulē. Pianiste aktīvi darbojas arī muzikoloģijas nozarē. Izdoti vairāki pianistes pētījumi, tostarp Lūcijas Garūtas klaviermūzika, Hermanis Brauns laikabiedru liecībās un skaņuierakstos Garūta – pianiste, savu skaņdarbu. 

Jaunais Ilonas Meijas un Dzintras Erlihas albums tapis sadarbībā ar nacionālo ierakstu kompāniju SKANI. Jau marta vidū albums Citādas krāsas būs pieejams Naxos Digital Library, kas pieejama gan 150 000 individuālo abonentu, gan arī 1500 universitāšu un nacionālo bibliotēku tīklos, kā arī visās nozīmīgākajās straumēšanas vietnēs (Spotify, Google Play, Deezer, Itunes un daudzas citas). 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja