Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Izsludina starptautisku pieteikšanos trešajam Sansusī mūziķu kautiņu turnīram

Sansusī un kultūrtelpa Tu jau zini kur sāk gatavoties trešajam Sansusī mūziķu kautiņu turnīram un izsludina mūziķu pieteikšanos. Pirmo reizi Sansusī pieteikšanos izsludina starptautiski (Eiropā), tādējādi cerot, ka piedalīsies arī kādi ārvalstu dalībnieki. Pieteikties var līdz 15. marta pusnaktij.

Pats turnīrs sāksies aprīļa vidū un beigsies īsi pirms vasaras saulgriežiem. Par dalību kautiņos un uzvaru pienāksies naudas balvas, kā arī kūkas. Tāpat pirmo reizi kaušļiem īsi pirms turnīra sākuma divas dienas būs iespēja pavadīt īpašās darbnīcās, lai izprastu specifisko kautiņu formātu un labāk sagatavotos cīņām.

Viens no kautiņu idejas radītājiem Armands Siliņš-Bergmanis: "Esi students, kurš grib pacīkstēties ar profesoru? Esi profesors, kurš grib parādīt studentiem, kur vēži ziemo? Viss atrodams vienuviet! Piedalīties var jebkurš ar muzikālu izglītību bez vecuma, pārvaldāmo instrumentu un grādu ierobežojumiem."

Visi turnīra vakari notiks Tu jau zini kur. Savukārt lielais fināls šogad notiks Rīgas cirka arēnā. Turnīra datumi tiks izziņoti marta beigās. Tad arī būs pieejamas biļetes uz turnīra vakariem. Pieteikšanās forma mūziķiem ar uzskaitītajiem labumiem un noteikumiem šeit.

Uzsverot, ka šis nav vienkārši konkurss, bet gan šovs, kas no mūziķiem pieprasa iemaņas skatuves runā un uzstāšanās taktikas izveidē, organizatori īsi pirms turnīra sākuma pavadīs divas dienas ar mūziķiem īpašās darbnīcās, kas profesionāļu un kautiņu radītāju pavadībā būs vērstas uz mūziķu iepazīstināšanu ar specifisko formātu, piedāvājot gan lekcijas par publiskās runas veidiem, gan analizējot iepriekšējo sezonu mūziķu taktiskās kļūdas un veiksmes stāstus.

Jau trešo gadu tiek rīkots skatītāju un mūziķu vidū arvien lielāku popularitāti iegūstošais Sansusī mūziķu kautiņu turnīrs, kurā mūziķu tehniskās instrumentu pārvaldīšanas spējas visiem ir pašsaprotamas, bet asa mēle, atraktivitāte un prasme iegūt publikas simpātijas ir viena no galvenajām vērtībām, ko gaida vai ik katrs zālē. Līdzīgi kā iepriekšējos gados pēc iesūtītajiem pieteikumiem tiks izvēlēti 16 dalībnieki, turnīram būs četras kārtas (kopumā astoņi vakari divu mēnešu periodā), kur katrā no vakariem satiksies divi kaušļu pāri, atskaņos pa trim skaņdarbiem un noskaidros, kurš dosies uz nākamo kārtu, kurš saņems vegānisku torti, līdz finālā notiks cīņa par 1000 eur un garantēto uzstāšanos Sansusī festivālā 2025. gadā. Tāpat par katru kautiņu kaušļi saņems simbolisku honorāru 100 eur apmērā. Uzvarētājus noteiks piecu balsu princips, kur divas balsis būs diviem uzaicinātiem skatuves mākslas profesionāļiem, viena būs vakara sākumā nejauši izvēlētam “superskatītājam”, viena balss būs publikas kopējais balsojums ar žetoniem un viena apvienotā Sansusī un Tu jau zini kur komandas balss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja