Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Klavieru kvartets RIX Liepājā sniegs koncertu Vīnes vilinājums

Svētdien, 12. februārī plkst. 17 Lielā dzintara Kamerzālē koncertēs Klavieru kvartets RIX ar programmu Vīnes vilinājums, informēja koncertzāles Lielais dzintars sabiedrisko attiecību vadītāja Elizabete Hartmane.

Koncertprogrammā Vīnes vilinājums, kuru kvartets piedāvās Liepājas klausītājiem, ietverti skaņdarbi, kas glezno Vīnes gaišo un nepiespiesto atmosfēru, un kuru autori cieši saistīti ar šo pilsētu: Johannesa Brāmsa Klavieru kvartets Verters, Gustava Mālera Klavieru kvartets un vēlīnā romantisma estētikā rakstītā Ērika Volfganga Korngolda svīta neparastam sastāvam - divām vijolēm, čellam un vien ar kreiso roku spēlējamām klavierēm. 

Apvienībā jau vairāk kā 20 gadus kopā muzicē četri izcili mūziķi, kas vienlaikus ir draugi un domubiedri – LNSO mūziķis un koncertmeistars, vijolnieks Sandis Šteinbergs, Bergenas filharmoniskā orķestra altu grupas koncertmeistare Ilze Kļava, Tamperes filharmoniskā orķestra čellists Reinis Birznieks un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors, pianists Jānis Maļeckis.

Kvarteta mūziķu pamatdarbs ir pazīstamos Eiropas orķestros, taču vismaz pāris reizes gadā viņi satiekas Rīgā, lai iestudētu, atskaņotu un ierakstītu daudzveidīgas koncertprogrammas. 

Biļetes uz koncertu no 7 EUR nopērkamas visās Biļešu paradīzes kasēs, interneta vietnē www.bilesuparadize.lv, kā arī koncertzāles Lielais dzintars informācijas centrā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja