Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Koncertciklā Iededz gaismu notiks Gundegas Šmites darba pirmatskaņojums

Liepājā, koncertzālē Lielais Dzintars cikla Iededz gaismu ietvaros, 26. novembrī, koncertā Variācijas dzīves vietas iegādei notiks kompinistes Gundegas Šmites speciāli šai programmai komponētā skaņdarba Cancona de cuna (spāņu šūpuļdziesma) pirmatskaņojums.

Skaņdarbs ir tikko uzrakstīts un tā notis nosūtītas mūziķiem un lieliskiem māksliniekiem - pianistei Hertai Hansenai un čellistam Ērikam Kiršfeldam. Kompozīcija tapusi, iedvesmojoties no Garsijas Lorkas poētiskās un izzinošās lekcijas Spāņu šūpuļdziesmas.

"Šūpuļdziesmām, kas tiek dziedātas Ziemeļeiropā, arī Latvijā, piemīt izteikti mierīga un maiga iedaba. To mērķis ir bērna iemidzināšana. Savukārt spāņu šūpuļdziesmas bieži vēsta par briesmām, liekot bērnam miegā bēgt. Trauslais starpstāvoklis starp nomodu un miegu liek bērnam vēl jūtīgāk uztvert mātes uzburtās ainas, kas bieži ir dzīves smaguma un rūpju piesātinātas." stāsta skaņdarba autore G. Šmite.

Gundega Šmite dzimusi Rīgā, sutdējusi Latvijas Kultūras akadēmijas ekrāna un teātra mākslas nodaļā, un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) kompozīcijas nodaļā pie Pētera Plakida. 2013. gadā Mūzikas akademijā aizstāvējusi promocijas darbu par mūzikas un teksta mijiedarbi latviešu kormūzikā.

Pēcdoktorantūras studijas Gundega turpinājusi Aristoteļa Universitātē, Salonikos, Grieķijā. Šimtes darbi ir atskaņoti ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā, Šveicē, Austrijā, Francijā, Vācijā, Japānā, ASV, Jaunzēlandē un Grieķijā.

Koncertcikls Iededz gaimsu atklāšanas koncerts ar slavenā Lisabonas ģitāru kvarteta piedalīšanos notiks 12. novembrī Promenade Hotel Hika zālē un tas turpināsies vsu ziemas sezonu līdz 2017. gada martam.

Koncertcikla rīkotāji piedāvā iegādāties abonementu uz pieciem koncertiem, kas notiks līdz gada biegām. Abonementi un biļetes uz atsevišķiem koncertiem nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā. Skolēniem, studentiem un pensionāriem ir atlaides. Bērniem līdz 7 gadu vecumam, neaizņemot sēdvietu, ieeja bez maksas.

Organizatori lūdz izvērtēt koncerta piemērotību bērna vecumam. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja