Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Kultūrtelpā M/Darbnīca norisināsies leģendām veltīta koncertsērija Brooklyn Jazz

Sākot ar šo mēnesi un līdz pat septembra beigām, kultūrtelpa M/Darbnīca piedāvās reizē aizraujošu un izglītojošu džeza pasākumu sēriju Brooklyn Jazz, kurā jaunās Latvijas džeza paaudzes spožākie pārstāvji piedāvās savu redzējumu par aizokeāna leģendu paveikto.

Pasākumu ciklā Brooklyn Jazz piedalīsies Reinis Puriņš, Toms Mikāls, Paula Saija, Evilena Protektore, Julianna Tīruma, Toms Rudzinskis, Matīss Čudars, Elza Rozentāle, Kārlis Auziņš, Svens Vilsons, Edgars Cīrulis, Kristīne Prauliņa un vēl citi lieliski mūziķi. Koncerti būs divdaļīgi – pirmajā daļā publikai tiks piedāvata “tribute” jeb veltījuma programma kādai no džeza leģendām, bet otrajā daļā Latvijas mūziķi izpildīs savas oriģinālkompozīcijas, kam visticamāk sekos arī jam session, kā jau tas M/Darbnīcā ierasts.

Koncertsēriju 8. maijā gan uzsāks zviedru viesmāksliniece – lieliskas balss īpašniece Lizelote Ostbloma, kopā ar mūsu vietējiem mūziķiem pianistu Rūdolfu Macatu, basistu Reini Ozoliņu un bundzinieku Kasparu Kurdeko piedāvājot Džonijai Mičelai un Betijai Kārterei veltītu dziesmu programmu. 18. maijā ar Mailsa Deivisa programmu publiku priecēs trompetists Reinis Puriņš, piedaloties saksofonistam Tomam Rudzinskim, pianistam Edgaram Cīrulim, kontrabasistam Edvīnam Ozolam un bundziniekam Rūdolfam Dankfeldam. Savukārt 1. jūnijā ar saksofonista Čārlija Pārkera veltījumprogrammu klausītājus pārsteigs dziedātāja Paula Saija kopā ar saksofonistu Robertu Martinovski, pianistu Matīsu Žilinski, basisti Beāti Meirāni un bundzinieku Jurģi Lipski.

Pēcāk pianists Toms Mikāls piedāvās veltījumprogrammu Teloniusam Monkam, dziedātāja Evilena Protektore pievērsīsies Billijam Streihornam, dziedātāja Julianna Tīruma – Ērikai Badū, D’Andželo un Rojam Hargrovam, saksofonists Toms Rudzinskis – Čārlijam Pārkeram un Dizijam Gilespijam, ģitārists Matīss Čudars – Vesam Montgomerijam, dziedātāja Elza Rozentāle – Ninai Simonai, saksofonists Kārlis Auziņš – Džonam Koltreinam, ģitārists Svens Vilsons un pianists Edgars Cīrulis – Petam Metenijam un Lailam Meisam un visbeidzot dziedātāja Kristīne Prauliņa un grupa The Soulful Crew izdosies ārpus Ņujorkas skatuves rāmjiem un uzstāsies ar Stīvijam Vonderam un leģendārajam Detroitas leiblam Motown Records veltītu programmu.

Vairākos sērijas koncertos mūziķiem pievienosies arī jaunā videomāksliniece Sandija Trautmane jeb Digidiva, piedāvājot katram pasākumam atbilstošas videoprojekcijas. Par augstvērtīgu skaņas kvalitāti Brooklyn Jazz pasākumos parūpēsies džeza izdevniecības Jersika Records galvenais skaņu inženieris Mārtiņš Krastiņš. Sērijas koncerti tiks arī iemūžināti video, jo taps koncertfilma, kas būs kā liecība par šo laiku Latvijas džeza vēsturē. Filmas režisors būs pieredzējušais videomākslas meistars Rihards Gēcis un viņam pievienosies arī kultūrtelpas M/Darbnīca videospeciālists Toms Musts, kurš nesen atgriezies no multimediju komunikācijas studijām prestižajā Principia College Ilinoisā, ASV.

Vasaras sezonā atbilstošu laikapstākļu gadījumā koncerti notiks kultūrtelpas āra terasē.

12 koncertu cikls norisināsies līdz septembra beigām un to ieraksti rudens un ziemas sezonā būs noklausāmi arī Latvijas Radio 3 Klasika.

"Caur vēstures perspektīvu mēs skatāmies uz sevi šodien," par jauno koncertsēriju saka kultūrtelpas M/Darbnīca radošā direktore un vadītāja Maija Moira Mazanova. "Vēlamies parādīt mūsu spēcīgo tagadnes džeza paaudzi, kas pārstāv īstenu Latvijas džeza jauno vilni. Četru M/Darbnīcas pastāvēšanas gadu laikā tas pamatīgi pieņēmies spēkā un gatavs velties arvien plašākos mērogos.”

Kultūrtelpa M/Darbnīca atrodas fon Stricka villas kvartālā Aristīda Briāna ielā 9 un tajā darbojas arī izstāžu zāle M/Gallery.

Biļetes uz pasākumiem nopērkamas kultūrtelpas mājaslapā mdarbnica.lv, kā arī pie ieejas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja