Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Labdarības koncerts, veltīts Lestenes baznīcas atjaunošanai

30. decembrī plkst.15 Rīgas Sv.Pētera baznīcā ikviens aicināts apmeklēt Ziemassvētku labdarības koncertu Magnificat, kas būs veltīts izcilākās baroka laika baznīcas Latvijā - Lestenes baznīcas - atjaunošanai. Koncertā uzstāsies Latvijas Zemessardzes jauktais koris Stars un skanēs Latvijas un ārzemju komponistu dažādu laikmetu sakrālā mūzika.

Koncertā īpašu renesanses un baroka mūzikas Ziemassvētku noskaņu klausītājiem sniegs Džovanni Gabrieli meistardarbs O Magnum Mysterium, Heinriha Šica Magnificat un Džovanni Pjerluidži di Palestrīnas Alma Redemptoris Mater. Tāpat koncertā skanēs arī mūsdienu komponistu Erika Vitekera, Džona Tavenera, Arvo Pērta, Imanta Ramiņa un Ērika Ešenvalda mūzika.

Koncertā piedalīsies Latvijas Republikas Zemessardzes jauktais koris Stars un Zemessardzes orķestra mūziķi kora mākslinieciskā vadītāja Ārija Šķepasta vadībā. Īpašu nozīmi kora Stars radošajā darbībā ieņem labdarības koncerti, kuros koris aicina cilvēkus līdzdarboties Latvijas iedzīvotājiem nozīmīgu projektu īstenošanā.
Sniedzot mūzikas koncertu klausītājiem, koris Stars kopā ar Lestenes baznīcas atjaunošanas fondu aicinās koncerta apmeklētājus ar ziedojumu atbalstīt Lestenes baznīcas baroka interjera atjaunošanu. Koncerta ievadā mākslas vēsturnieks, profesors Ojāra Spārītis stāstīs par Lestenes dievnama vērtībām un tā atjaunošanas gaitu.
Nikolausa Sefrensa pirms aptuveni trīssimt gadiem darinātā kokgriezuma ansamblim ir izcila mākslinieciskā vērtība, tāpēc baznīcas arhitektūras kompleksa atjaunošana un kokgriezumu iekārtas restaurācija ir nozīmīga Latvijas kultūrai, uzsver viens no aktīvākajiem baznīcas atjaunošanas iniciatoriem  - Rundāles pils direktors Imants Lancmanis. Visaptveroša baznīcas atjaunošana apliecinātu, ka Latvija ir spējīga sadziedēt kara un okupācijas brūces, jo šī baroka laika baznīca, iespējams, ir visvairāk apgānītais kultūrvēsturiskais piemineklis.

Lestenes baznīcas atjaunošanas fonds, kas dibināts 2011.gadā, turpina Lestenes baznīcas draudzes iepriekš aizsākto baznīcas atjaunošanu un saglabāšanu. Līdz šim jau paveikti vairāki nozīmīgi darbi: izstrādāts baznīcas interjera atjaunošanas projekts, restaurēts un uzstādīts biktssols, izgatavoti baznīcas soli, ieklāts grīdas segums. Baznīcas atjaunošana ir iespējama pateicoties ziedotāju atbalstam, kā arī Tukuma novada domes piešķirtajiem līdzekļiem.

Lestenes baznīcas atjaunošanas fonds, Kultūras ministrija, Rundāles pils muzejs un Tukuma novada dome 2011.gadā parakstīja Nodomu protokolu par sadarbību Lestenes baznīcas atjaunošanā.

Koncertu Magnificat Svētā Pētera baznīcā (Skārņu ielā 19) organizē koris Stars un Lestenes baznīcas atjaunošanas fonds ar Rīgas domes atbalstu, kā arī pateicoties afišu un programmiņu drukas dāvinātājiem un informatīvajiem atbalstītājiem.

Ieeja pasākumā – ziedojums!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja