Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Laiks nemanāmi izkūst hiphopā

Ozola koncertā skanēs arī viņa dziesmas no 20 gadu pagātnes.

"Laiks ir kapsula,/ un mēs tajā/ ķeram mirkļus,/ laižam tos vaļā./ Visa pasaule/ mums ir saujā" – savā jaunajā dziesmā ritmiski deklamē viens no Latvijas hiphopa kultūras aizsācējiem Ozols jeb Ģirts Rozentāls. Svinot savu radošās darbības 20. gadskārtu, viņš šodien, 2. decembrī, plkst. 20.30 Palladium koncertzālē rīko īpašu jubilejas koncertu Laika kapsula. Šogad klajā nākusī dziesma ar tādu pašu nosaukumu neesot nostalģiska, bet stāsta par paša mūziķa personīgo dzīves pieredzi: "Laiks mums visiem ir tik, cik ir, vajag to izmantot un izbaudīt dzīvi. Ļoti bieži apstākļi iegriežas tā, ka tu nepamani, ka esi visu dzīvi nokalpojis kādam lielam zobratam, kurā tu griezies. Dziesma atgādina, ka laiks nemanāmi izkūst."

Kopš Ģirta Rozentāla pirmajiem soļiem mūzikā nemanāmi pagājuši jau 20 gadi. 1996. gadu mūziķis atceras kā laiku, kad, būdami ekstrēmos sporta veidos aizrāvušies jaunieši bez nopietnas nodarbošanās, viņi ar draugiem daudz laika pavadījuši slavenajā bohēmiskajā kafejnīcā Veldzīte Līvu laukumā. Tur radušās pirmās domas par kopīgu mūzikas radīšanu. Ģirts tolaik mācījies Rīgas 69. vidusskolā, un, pateicoties mācību pārzines pretimnākšanai, puišiem tika ierādīta brīva telpa mēģinājumiem skolas pagrabstāvā. Ar to viss sācies.

Jubilejas koncertprogrammā Laika kapsula Ozols izpildīs aizvadītajos gados tapušus skaņdarbus. Uz skatuves hiphopa māksliniekam pievienosies viņa draugi un domubiedri, ar kuriem šo gadu laikā izveidojusies sadarbība neskaitāmos projektos. Dziesmas skanēs arī dzīvās grupas pavadījumā, gaidāmas interesantas aranžijas zināmiem trekiem. Kā īpašu izaicinājumu mūziķis min tādu savu dziesmu aktualizēšanu atbilstoši mūsdienu garam un sajūtām, kuras viņam pašam nav nācies izpildīt jau padsmit gadu. Koncertu iesildīs dīdžeju duets TUNNDAMN ar latviešu hiphopa gabaliem un DJ Dirty Garry, kurš atskaņos instrumentālo hiphopu.

Pasākumā būs apskatāmi 2015. gadā notikušā street-art un grafiti mākslinieku konkursa dalībnieku darbi – Ozola albuma Atpakaļ nākotnē vāka dizaina remiksi. Sadarbībā ar Nike jau pirms koncerta noris arī sporta apavu noformējuma sacensības, apspēlējot Laika kapsulas tēmu. Konkursā piedalās mākslinieki Tron Karton, Lazy Bra, Fla Vour, Kiwie un Rombo Kāos, apgleznotie apavi būs apskatāmi koncerta laikā, un skatītāju balsojums noteiks uzvarētāju.

Ozols atzīst, ka šis koncerts viņam būs īpašs: "Šis varbūt būs pēdējā desmitgadē man nozīmīgākais koncerts, kad auditorija būs atnākusi tikai konkrēti uz manu uzstāšanos. Tas liek izjust zināmu atbildību. Cerams, ka tas, ko mēs būsim izdarījuši, attaisnos mūsu pašu un visu pārējo cerības un visiem patiks, ko esam sagatavojuši. Tiekamies!"

Biļetes uz koncertu – Biļešu servisa tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja