Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Nākamnedēļ izskanēs XIII Rīgas Brass simpozijs

Jau 13. reizi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā notiks Rīgas Brass simpozijs, kurā studenti kopā ar prominentiem ārvalstu viesiem pilnveidos savas muzikālās prasmes meistarklasēs un nedēļas laikā sagatavos īpašu programmu, kas izskanēs divos koncertos.

No 8. līdz 13. aprīlim Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija /JVLMA/ aicina uz XIII Rīgas Brass simpoziju, kurš arī šogad tiek organizēts kā Erasmus kombinētais intensīvais projekts: mūsu viesi būs trompetisti Tom Poulson (Zviedrija) un Indrek Vau (Igaunija), trombonisti Ingemar Roos (Zviedrija) un Hansjorg Profanter (Vācija), mežraga spēles meistars Szabolcs Zempleni (Ungārija-Vācija) un tubisti Eduardo Nogueroles Bermudez (Spānija), Jakub Urbanczyk un Michal Olearczyk (Polija), Laimonas Masevičius (Lietuva), kā arī studenti no Stokholmas Karaliskās Mūzikas augstskolas, Hamburgas Mūzikas un teātra universitātes, Krakovas K. Penderecka Mūzikas akadēmijas un Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijas. Sadarbībā ar orķestri Rīga notiks arī jaunās izcili talantīgās franču perkusionistes Adelaides Ferjēras  (Adélaïde Ferrière) meistarklase jaunajiem sitaminstrumentālistiem.

Papildus jau ierastajām meistarklasēm un koncertiem simpozija programmu papildina interesantas video un Zoom prezentācijas, kuras sagatavojuši Jens Emil Holm un JVLMA absolvente, flautiste Sigita Razminoviča.

Kā ierasts, liela uzmanība simpozijā tiek pievērsta kamermūzikai. Simpozija koncertos skanēs gan trompešu, mežragu, trombonu un tubu/eifoniju ansambļi, gan arī jauktie ansambļi un lielais brass ansamblis divos sastāvos.

Simpozija programmā gaidāmi divi koncerti – Sv. Mārtiņa baznīcā 11. aprīlī plkst. 19.00 un noslēguma koncerts JVLMA Lielajā zālē 13. aprīlī plkst. 16.00.

Visi interesenti laipni aicināti arī uz meistarklasēm!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja