Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Plāsido Domingo koncerts šovasar Rīgā ir atcelts

Pasaulslavenā tenora Plāsido Domingo koncerts, kurš kā vienīgais Baltijā bija plānots Rīgā, Mežaparka Lielajā estrādē 11.augustā, ir atcelts neparedzētu ekonomisku grūtību dēļ, kas pašlaik valda visā mūsu valstī — ar nožēlu paziņoja pasākuma producents Latvijā, koncertorganizācijas “Gamajuna Music Management” vadītājs Vladimirs Rešetovs. Viņš atvainojās klausītājiem par sagādātajām neērtībām un arī izteica cerību, ka pašreizējās grūtības ir pārejošas un koncertu izdosies pārcelt uz vēlāku laiku.

Visus, kuri jau iegādājušies biļetes V.Rešetovs lūdz nogaidīt līdz 10.jūnijam, kad sadarbībā ar Domingo koncertu starptautisko menedžmentu “Megakoncert” būs zināms, kad reāli būtu iespējams leģendārā mākslinieka koncerts Latvijā. Pēc 10.jūnija iegādātās biļetes varēs nodot atpakaļ Biļešu servisa kasēs vai arī saglabāt, jo tās būs derīgas koncerta pārcelšanas gadījumā.

Plāsido Domingo vēlas sagaidīt dienu, kad viņš varēs dziedāt daudzajiem viņa mākslas cienītājiem Rīgā — oficiālā paziņojumā presei apstiprina “Megakoncert” līdzproducents Eiropā Andreašs Magoņī. Biļetes uz P.Domingo koncertu Mežaparka Lielajā estrādē 11.augustā bija nopērkamas no 25 līdz 75 latiem, bet VIP zonā — par īpašu cenu. Pasaulslavenā dziedātāja, leģendārā trīs zvaigžņu tenoru trio dalībnieka (kopā ar Hosē Karerasu un pagājušogad aizsaulē aizgājušā Lučāno Pavaroti), Vašingtonas un Losandželosas operu vadītāja vieskoncerts bija plānots kā vienīgais Baltijā un Skandināvijas valstīs. Tajā dziedātājs kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un biežu sava koncertu un ierakstu sadarbības partneri, diriģentu Jūdžinu Konu, atskaņotu gan opermūzikas klasiku, gan ārijas no spāņu sarsuelām (spāņu operetēm). 68 gadus vecais tenors joprojām ir spožā formā. Šopavasar viņš bija galvenā personība Ņujorkas “Metropolitan” operas 125 gadu jubilejas Gala koncertā 15.martā, vienlaikus atzīmēdams savu 40 gadu karjeru šajā operas namā. Dziedātājs, kura repertuārā ir 128 (!) lomas, ik sezonu apgūst arvien jaunas lomas, iejūtoties arī mūsdienu komponistu jaunradītu operu tēlos — piemēram, titullomā operā Pirmais Imperators, ko pasaulslavenais ķīniešu- amerikāņu komponists Taņ Duņs rakstīja speciāli viņam. Šā gada februārī viņš “Metropolitan” operā izaicināja sevi un publiku ar pārsteidzošu skatuves mākslas varoņdarbu, atveidojot Maurīcija lomu F.Čilea operā “Adriana Lekuvrēra”, kurā pirms četrdesmit gadiem (1968.gadā!) debitēja uz šīs slavenās skatuves. Šomēnes Parīzes Šatlē teātrī viņš izcilā vokālā un aktiermākslas formā atveido titullomu Franko Alfano operā “Sirano de Beržeraks" Izrādēs Parīzē ikviens var pārliecināties, ka 68 gadus vecā dziedātāja balss nenoveco. Nākamais izaicinājums viņam būs baritona loma — titulloma Dž.Verdi operā Simons Bokanegra.

Jautāts par savas neparasti ilgās un spožās dziedātāja karjeras noslēpumu, intervijā Ņujorkas Metropolitan operas izdevumam Domingo atbild, ka sākumā bieži dzirdējis par sevi sakām: ak, Plasido nenoturēsies ilgi, jo viņš par daudz strādā. Dedzīgi meklēdams repertuāru, kas viņam varētu piestāvēt, viņš patiešām esot ņēmis arī to, kas bija bīstams balsij, jo «sevi vienmēr ir jāizaicina.» Glābis tas, ka viņš spējis lielāko daļu (80 procentus!) no visa repertuāra sagatavot viens, spēlēdams klavieres. «Sēdēju pie klavierēm un mācījos lomas, bieži tās tikai spēlēdams. Es nedziedāju par daudz! Lielākā daļa dziedātāju dodas pie koučiem (vokālajiem «treneriem») un lomas apgūst, vienīgi dziedot. Es to varēju, tikai spēlējot klavieres,» — Domingo dalās tenora balss ilglaicīgās saglabāšanas noslēpumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja