Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Programmas atdzimšana kā dāvana klausītājiem

Latvijas Universitātes vīru koris Dziedonis un tā mākslinieciskais vadītājs Uldis Kokars aicina uz albuma Ziedonis & Dziedonis prezentācijas koncertu Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē 19. aprīlī plkst. 19.

Tajā ierakstīta leģendāra mīlestības dziesmu programma, kas tika radīta kora sešdesmitgadē un atskaņota koncertos daudzviet Latvijā. Savā simtās jubilejas gadā koris vēlējās pasniegt saviem klausītājiem un īpaši klausītājām skaistu un skanīgu dāvanu – albumu, kurā ir ieskaņotas savulaik tieši vīru korim Dziedonis komponētās 15 miniatūras ar Imanta Ziedoņa dzeju.

Gatavojoties kora sešdesmitgadei 1984. gadā, pēc diriģenta Imanta Kokara lūguma komponisti Marģeris Zariņš, Pēteris Plakidis, Imants Kalniņš un Romualds Kalsons radīja šīs dziesmas, kuru pamatā ir lakoniskie Imanta Ziedoņa dzejoļi no krājuma Mirkļi. Foreles ar zīmīgiem nosaukumiem – visiem dzejoļiem, kā arī vēlāk radītajām kora miniatūrām ir doti sieviešu vārdi, piemēram, Skaidrīte, Silvija, Ilona u. c.

Tāpat kā Imanta Kokara veidotajā programmā, arī albumā Ziedonis & Dziedonis kora miniatūras papildina Imanta Ziedoņa dzeja un proza aktierlasījumā. "Toreiz piedalījās aktieris Harijs Liepiņš, bet šoreiz mums piedalās Kaspars Znotiņš," stāsta Uldis Kokars, kurš tolaik, 21 gada vecumā, pats dziedājis tēva vadītajā korī un ar interesi vērojis, kā Harijs Liepiņš Latvijas Radio studijā ierunājis Imanta Ziedoņa tekstus.

Tāpat kā albumā arī koncertā būs dzirdami Imanta Ziedoņa dzejas un prozas lasījumi aktiera Kaspara Znotiņa balsī, kas ļaus iztēlē piedzīvot dažādas situācijas un ainiņas. Ieeja koncertā bez maksas. Vīru kora Dziedonis lielais simtgades jubilejas koncerts notiks 26. oktobrī Latvijas Universitātes Lielajā aulā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja