Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Sers Džordžs Martins saņēmis Grammy īpašo balvu

Slavenā Liverpūles četrinieka divu aizsaulē aizgājušo dalībnieku Džona Lenona un Džordža Harisona atraitnes sestdien piedalījās sera Džordža Mārtina, cilvēka, kurš Bītlus padarīja par pasaules popmūzikas ikonām, godināšanas pasākumā Dienvidkalifornijas universitātē. Dzīvi palikušie bītli — Pols Makartnijs un Ringo Stārs gan šo pasākumu neapmeklēja, ziņo Reuters.

82 gadus vecais Mārtins saņēma Grammy fonda galveno apbalvojumu par savu darbību filantropijas un labdarības jomā. Pats Mārtins izteicies, ka šī ir viena no labākajām balvām, ko viņš jebkad saņēmis. “ Esmu laimīgs, ka man savulaik bija iespēja strādāt ir tik daudziem talantīgiem cilvēkiem… un man tik ļoti pietrūkst to, kuri miruši manas dzīves laikā.” Šos vārdus viņš veltīja Lenonam, kura dzīvību maniaka lode izdzēsa 1980.gadā un Harisonam, kurš 2001.gadā mira no vēža.


Pasākumā uzstājās dziedātājs Toms Džounss un roka ģitārists Džefs Beks — mākslinieki, ar kuriem Mārtins strādājis pēc tam, kad pašķīrās bītlu ceļi. Neskaitot šos mūziķus, Mārtins ir sadarbojies arī ar rokbrupu America, komponistu Bārtu Baharahu, pianistu Deivu Grusinu, kā arī dziedātāju Maiklu Makdonaldu.
Savas karjeras sākumā Mārtins producēja džeza, komēdiju un klasiskās mūzikas albumus, līdz 1962.gadā parakstīja līgumu ar The Beatles.


1996.gadā karaliene Elizabete II iecēla Mārtinu bruņinieku kārtā. Ginesa rekordu grāmatā viņš iekļuvis kā pasaules veiksmīgākais producents ar vairāk kā 50 Nr.1 hītiem piecu desmitgažu laikā Amerikas Savienotajās valstīs un Apvienotajā Karalistē. 2006.gadā Mārtins kopā ar savu dēlu Džilu izveidoja Bītlu daiļrades iedvesmotu šovu Lasvegasā, kurā līdz ar citiem māksliniekiem uzstājās arī Saules cirka ( Cirque du Soleil) artisti. Šīs izrādes mūzikas albums šogad saņēma divas Grammy balvas.
Patlaban Džordžs Mārtins strādā pie telekompānijas PBS seriāla “On Record: The Soundtrack Of Our Lives”, kas ēterā nonāks 2010.gada rudenī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja