Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Šī gada sezonu festivāls Porta sāks jau martā

No šī gada Portā koncerti tiks rīkoti biežāk, mākslinieki aicināti vairāk un koncertvietas tiks izvēlētas visdažādākās, lai cilvēkiem arvien vairāk ir iespējas atklāt, izzināt un iemīļot sev vēl neapjaustu mūziku, sola festivāla rīkotāji.

Pagājušā gada Portas sezona tika noslēgta ar sirdi sildošiem Karību ritmiem satriecošās Anas Karlas Mazas izpildījumā. No 4. līdz 7. martam māksliniece atgriežas Latvijā un kopā ar Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas jauniešiem dalīsies savā pieredzē un skanīgu ritmu bagātas mūzikas radīšanas noslēpumos.

Šī nodarbību cikla noslēgumā 7. martā Fon Stricka villā Ana Carla Maza uzstāsies ar savu soloprogrammu, kā arī kopā ar jaunajiem talantiem atskaņos nedēļas garumā kopradīto.

No 15. līdz 17. martam Beļģijas un Francijas mākslinieki ieskandinās Latvijas pavasari Rīgā, Cēsīs un Liepājā.

Las Lloronas ir trio no Briseles, kas apvienos akustisko mūziku ar slam dzejas vārdu virknējumiem. Trīs balsu kopdarbs atklās intīmos dziesmu tekstus, iegrimstot ciešās harmonijās un melanholiskās melodijās.

Nikolā Lopess ir lielisks mūziķis stāstnieks, īsts vijoles burvis. Ar pavisam neparastu soloprogrammu Tur augšā Nikolā atdzīvinās mākslinieka Kruma zīmuļu tehnikā radīto komiksu. Cauri sapņu pasaules universam, bagātam ar reāliem un ne tik reāliem tēliem tiks atklāts stāsts, kurš risinās utopiskā iedomu pilsētā starp pagātni un tagadni, kur mēs sastopam Ženē, Gijomu un Šuitenu.

13. aprīlī uzstāsies mūziķis un komponists ar neparastām mākslinieka spējām – Daniels Herskedāls. Mūziķis, kurš pārkāpj sevis spēlētā instrumenta – tubas – izpildījuma robežas.

Viņa mūzika vijas un plūst ar absolūtu graciozitāti un nosvērtību, lieliski saplūdinot džeza dvēselisko pusi ar klasiskās mūzikas kompozīcijas nevainojamību. Daniels savu mūzikas kinematogrāfisko vērienu demonstrē, kompozīcijās uzburot dabas ainavas.

25. un 26. jūlijā Cēsīs un Rīgā vasaras krāsu un garšu piepildīs suģestējošas balss īpašniece un meistarīga vijolniece Laura Cortese & the Dance Cards (US/BE). Izmantojot visus savus mākslinieciskos trumpjus, Laura radījusi jaunu skanējumu – gandrīz simfonisku daudzu tradīciju un ietekmju apvienojumu, kur dominē krāsainas vokālās harmonijas un bagātīgas virtuozu stīgu instrumentu mijiedarbības.

Gruzīnu grupa Bani Hill Band savu vietu zem mūzikas saules ieguvusi un apliecinājusi ar brīnišķīgām balsīm, satriecošu instrumentālo meistarību un pievilcīgu aizrautību mūzikā, ko grupas dalībnieki izpilda ar neizsīkstošu spēku un enerģiju. Mūziķi unikālā veidā apvieno gruzīnu tautas dziesmas ar visu Kaukāza bagāto mūziku un kultūru.

No 31. oktobra līdz 2. novembrim koncerti norisināsies Ventspilī, Rīgā un Cēsīs.

JMO – muzikālo apvienību, kuras galvenais vadmotīvs ir stāstniecības mākslas atainojums, – veido trīs mūziķi: Jan Galega Brönnimann (Šveice), Moussa Cissokho (Senegāla) un Omri Hason (Izraēla). Trio rada kutinošu spriedzi starp tradicionālo un mūsdienīgo mūziku no Āfrikas, Eiropas un Tuvajiem Austrumiem. Dzirkstošā kora (Āfrikas arfa ar 26 stīgām) satiekas ar basa klarnetes siltajiem toņiem un Austrumu perkusijas instrumentiem nevainojamā mijiedarbībā. 

Franču vokālais trio Les Itinérantes. Atbilstoši savam grupas nosaukumam (iztulkojot – Ceļotājas), mūziķes ceļo no viena laika un vietas uz citu, ar balsīm radot attēlus, stāstus un sajūtas. No viduslaikiem līdz pat Edītei Piafai un korsikāņu polifonijai – trio aizrautīgi pēta bezgalīgās iespējas, ko sniedz cilvēka balss, un veidu, kā dažnedažādas valodas skan mūzikā un mūsos.

Biļetes: www.bilesuparadize.lv

Vairāk: https://festivalporta.lv/lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja