Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Spēka avots laikā un pasaulē

Grupa Raxtu raxti sāk Spēka dziesmu ceļojumu.

Aicinot uz Latvijas svētku svinībām, mūziķu apvienība Raxtu raxti – Kristīne Kalniņa, Marts Kristiāns Kalniņš, Edgars Kārklis, Gatis Valters un Ilze Grunte – jau šajā nedēļas nogalē sāk koncertturneju ar programmu Spēka dziesmas. Ar to klausītāju iemīļotie mūziķi aprīlī un maijā viesosies dažādās Latvijas vietās. Pirmie koncerti – Šlokenbekas muižā 20. aprīlī plkst. 18.00 un koncertzālē Valmiera 21. aprīlī plkst. 16.00. 

Pavasaris ir laiks, kad sākam sakopt apkārtējo vidi, taču retāk piedomājam, ka mums ir jāsakārto arī sava iekšējā vide. "Domājams, ikviens no mums kaut reizi ir dzirdējis vārdu salikumus "spēka vārdi", "spēka dziesmas". Visbiežāk tie droši vien dzirdēti dažādos dzīves godos, kā arī brīžos, kad īpaši nepieciešams spēks, izturība, piedošana un ticība gaismai sev un pasaulē. Arī mēs, kopā veidojot šo programmu, vēlējāmies izzināt savas spēka dziesmas un to nozīmi mūsu dzīvē," stāsta Kristīne Kalniņa. Viņa turpina: "Dažiem no mums tās meklējamas jau bērnībā un dzīves laikā mainījušās, citi ar tām sastapušies jaunībā vai pavisam nesen. Laikam nav nozīmes, galvenais ir saprast, ka mūsu kultūrā ir iespēja atrast savu spēka avotu, kas ļauj sajust sevi laikā un pasaulē, apzināties savu vērtību un nozīmi. Šajā koncertprogrammā mūsu spēka avots būs latviešu tautasdziesmas."

Šī programma tapa, iedvesmojoties no projekta Spēka dziesmas, kurā mūziķi ieskaņoja divus albumus, atklājuši sev vēl nedzirdētas melodijas, kas nu regulāri tiek dziedātas un spēlētas. Kā stāsta mūziķis, grupas Raxtu raxti līderis Marts Kristiāns Kalniņš: "Šajā koncertprogrammā mums ir ļoti svarīgi, lai koncerti būtu vairāk pietuvināti klausītājam, skatītājam. Lai viņš varētu apjaust savu iekšējo spēku." Savukārt Kristīne Kalniņa mudina mūzikas un latviskuma cienītājus justies brīvi un aktīvi līdzdarboties notikumā: "Būsim priecīgi, ja savu spēka dziesmu saklausīsiet un atradīsiet mūsu koncertā, kā arī uzdziedāsiet kopā ar mums tik labi zināmās latviešu tautasdziesmas – kā apliecinājumu dziesmas spēkam un latvietībai."

Grupas Raxtu raxti šīs nedēļas nogales koncertiem Šlokenbekas muižā 20. aprīlī un koncertzālē Valmiera 21. aprīlī sekos Spēka dziesmu koncerti Rīgā K. K. fon Stricka villā 28. aprīlī plkst. 19.00, Mazmežotnes muižā 10. maijā plkst. 19.00 un Saldus Mūzikas un mākslas skolā 11. maijā plkst. 18.00. 

Biļetes uz koncertiem iegādājamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā. Vairāk informācijas – Facebook.com/RaxtuRaxti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja