Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
Konkursa "Sudraba zvani" iepriekšējie galvenās balvas ieguvēji, Siguldas koris "Atvars" kopā ar solistu daugavpilieti Vitāliju Stankeviču

Sudraba zvani sauc dziedāt Daugavpilī

Latgalē notiks jau 12. Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls

Jau divpadsmito reizi Daugavpilī norisināsies Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls Sudraba zvani. Festivālā un konkursā no 12. līdz 15. janvārim piedalīsies ļoti nopietni, starptautiski augstu novērtēti kori un vokālie ansambļi, kopā teju astoņdesmit. Gan dalībniekiem, gan klausītājiem tas ir ļoti iedvesmojošs, emocionāls piedzīvojums. Festivālu rīko Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde sadarbībā ar Daugavpils Latviešu kultūras centru un Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolu.

"Festivāls ir ļoti liels un prasa daudz enerģijas un fantāzijas. Katru reizi tajā cenšamies ieviest kaut ko jaunu, svaigu. Piemēram, šoreiz festivāls notiek jau četras, nevis tikai trīs dienas," stāsta festivāla mākslinieciskais vadītājs Jevgeņijs Ustinskovs, viens no Daugavpils un visas Latgales kultūras dzīves līderiem. Jevgeņijs Ustinskovs pilsētā vada piecus (!) korus un vokālo ansambli, ir Daugavpils pilsētas, rajona, kā arī Krāslavas un Preiļu rajona koru virsdiriģents. Arī festivāls Sudraba zvani ir viņa izlolots. "Sākām 2000. gadā. Vispirms festivāls notika katru gadu, tagad – reizi divos gados. Jau otro reizi festivālu ieskandinās jauno solistu Ziemassvētku konkurss, kas norisināsies 12. janvārī Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolā. Tajā piedalīsies vairāk nekā 70 dziedātāju vecumā līdz 16 gadiem no dažādām Latvijas pilsētām," stāsta J. Ustinskovs.   

Bērniem būs veltīta arī starptautiskā konkursa pirmā diena, 13. janvāris, kad jau no plkst. 10 Vienības namā sacentīsies bērnu ansambļi un kori. Vakarā notiks gan labāko kolektīvu apbalvošana, gan festivāla atklāšanas koncerts, kurā būs divi pasaules pirmatskaņojumi. Vienu kantāti korim, orķestrim un solistei Agnus Dei uzrakstījis J. Ustinskova audzēknis, 17 gadu vecais Renāts Cvečkovskis, kurš pats to arī diriģēs. Otru, Dona nobis pacem, sacerējis J. Ustinskovs. 

Garīgās mūzikas konkurss Sudraba zvani 16 dažādās kategorijās turpināsies līdz pat svētdienai, 15. janvārim. Tajā piedalīsies 70 ansambļu un koru, turklāt daudzi startēs divās vai vairākās kategorijās. Sniegumu vērtēs starptautiska žūrija. Labākajiem būs iespēja cīnīties arī par konkursa galveno balvu Grand Prix. Līdztekus konkursam festivālā notiks arī vairāki koncerti Vienības namā, S. Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolā un dievnamos. Četrās dienās festivālā iesaistīsies vairāk nekā 150 dalībnieku (solisti, ansambļi, kori) – kopskaitā aptuveni 3000 dziedātāju no Baltkrievijas, Igaunijas, Kazahstānas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Moldovas, Somijas un Ukrainas. Emocionāli kaismīgākais notikums, Grand Prix konkurss un festivāla noslēgums, Vienības namā risināsies 15. janvārī plkst. 15.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja