Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Video: Astro’n’out publicē singlu Lai labāk gulētu

Grupa Astro'n'out nāk klajā ar dziesmas Lai labāk gulētu video, kas tapis sadarbībā ar režisoru Papa Chi, informēja grupas pārstāvji.

Lai labāk gulētu ir jau piektais singls no jaunākā albuma 777, kas iznāca pagājušā gada 3. oktobrī, ieskandinot Astro'n'out Arēnas koncertu.

“Šī dziesma ir rūpīgi taupīta īpašam mirklim kā šis, jo patiesībā tas ir visas grupas favorītskaņdarbs no jaunā albuma. Šī ir viena no tām dziesmām, kas atnākusi pavisam viegli kopīgā radošā improvizēšanā, un ir sajūta, ka tas vieglums ir saglabājies. Savukārt vārdu aizmetnis nācis no pārdomām kādā bezmiega nakšu periodā, kad patiesībā, ļoti racionāli mēģināju izanalizēt, kas ir tās lietas, kuras neļauj man naktī gulēt,” saka grupas soliste Māra Upmane-Holšteine.

Līdz ar singla prezentāciju izdots arī dziesmas video, kas simboliski demonstrē nemieru un ilgas, kas traucē gulēt. Tā autors ir Papa Chi, ar kuru grupas Astro'n'out jau izveidojusies cieša sadarbība, jo šis ir trešais jaunā albuma mūzikas video, kas tapis sadarbībā ar viņu. Papa Chi saka: “Man liels prieks, ka esmu izpelnījies Astronautu ģimenes uzticību izgreznot viņu bērnus (dziesmas). Visiem zināms – stiprās ģimenēs grūti iekļūt no malas. Es jūtos gandarīts. Paldies Astronautiem! Un reāls prieks kopā fantazēt un ceļot pa brīnumu laukiem.”

Mūzikas video radošo komandu režisora Papa Chi vadībā papildināja producenti weshootstories (Kristīne Audariņa, Reinis Audariņš), galvenais operators Jānis Jurkovskis.

Tāpat kā pārējām albuma 777 dziesmām, arī Lai labāk gulētu mūzikas producents ir Andis Ansons, dziesma tapusi vienā no radošajām nomentēm Annas koku skolā.

Astro’n’out ir latviešu popgrupa, kas dibināta 2003. gadā Rīgā. Atpazīstamību tā ieguva ar dziesmu Daļa Rīgas. Astro’n’out ir radījuši daudzus radio hitus: Gravitātei nē, Tici sev, Dejot trakāk, Multivitamīnu multipaka, Haosā, Lidmašīnas režīmā un daudzus citus. Grupā muzicē Māra Upmane-Holšteine (vokāls), Juris Kalnišs (ģitāra, elektronikas), Mārtiņš Elerts (ģitāra, elektronikas), Toms Poišs (bass), Mārtiņš Opmanis (bungas).

Astro’n’out ir tikuši nominēti Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai par katru līdz šim izdoto albumu – kopā septiņas reizes, arī jaunākais albums 777 ticis nominēts, turklāt divās kategorijās – Gada popmūzikas albums un Gada albuma dizains, savukārt albuma pirmais singls Manifestē ir nominēts vēl divās kategorijās – Elvi gada dziesma un Radio hits 2023. Ceremonijā, kas notika 2005. gadā, Astro’n’out ieguva apbalvojumu Labākais roka albums par savu debijas albumu Kuš kuš, bet 2020. gadā grupas sestais studijas albums Multivitamīnu multipaka ieguva Zelta mikrofonu kā labākais 2019. gada Latvijas popmūzikas albums. Savukārt 2021. gadā kopā ar grupu Sudden Lights radītais skaņdarbs Haosā saņēma zelta mikrofonu kategorijā Gada radio hits.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja