Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Nopietni un jokojot. Jānis Paukštello svin 50 skatuves darba gadu jubileju

Kas vienam daudz, citam – maz. Lai gan ciparu valoda ir bezkaislīga, katrai personībai tajos ierakstīti ne tikai padarītie darbi, bet satiktie cilvēki, emocijas. Uz tāda viļņa skaisti tiks svinēta aktiera Jāņa Paukštello 50 skatuves darba gadu jubileja.

Ceturtdien, 14. martā, Ventspilī, teātra namā Jūras vārti, būs programmas Es dodu roku pirmais koncerts, lai pēc tam šajā pavasarī apceļotu arī citas Latvijas koncertzāles, aprīļa sākumā finišējot Rīgā.

Koncertprogrammas nosaukums Es dodu roku ir kā sveiciens skatītājiem, un tā ir arī koncerta pirmā dziesma. Taču uzvedums nebūs tikai dziesmas, kuras Jānis Paukštello dziedās ar saviem kolēģiem, ar kuriem ir "uz vienas stīgas un viena viļņa",3 – dziedātāju Inetu Rudzīti, aktieriem Ēriku Egliju-Grāveli, Madaru Botmani, Arti Robežnieku un Gundaru Grasbergu. "Pirmajā daļā skanēs manis lasīta Knuta Skujenieka, Ojāra Vācieša, Imanta Ziedoņa dzeja. Būs nopietnība, būs joki – tāpat kā dzīvē. Dalīšos pārdomās par laukiem, par Rīgu, par sevi," stāsta aktieris. Skanēs sešas nedziedātas dziesmas, divām no tām būs pirmatskaņojumi. Uz skatuves būs arī jubilāra dēls Jānis. "Duetā ir vieglāk dziedāt," saka J. Paukštello. Skanēs arī tās dziesmas, ko reiz koncertos izpildījis kolēģis Harijs Spanovskis. "Mēs nekad viens otra dziesmas nedziedājām, bet koncertos vienmēr tās dziesmas prasa. Dziedāšu kopā ar kolēģiem."

Teātris, kino, mūzika... Kura no mūzām māksliniekam tā tuvākā? J. Paukštello atbild, ilgi nedomājot: "Dzeja." Viņš ir gandarīts, ka varējis savā vienīgajā, Dailes teātrī realizēt Raiņa dzejas iestudējumu Čūsku vārdi kopā ar Kārli Arnoldu Avotu. "Mums bija spēcīga un saskanīga uzveduma komanda," uzsver J. Paukštello, sakot paldies kolēģiem.

Bet, ja runā par "trīs lietām", kas ir svarīgas, aktieris nosauc dziesmu Cielaviņa, lomu filmā Mans draugs – nenopietns cilvēks un Jāzepa lomu izrādē Jāzeps un viņa brāļi. Atkal pie skaitļiem – līdz 70 gadu jubilejai aktiera kino lomu skaits bija pārsniedzis 50.

Par Cielaviņu, kas, protams, izskanēs arī koncertos, ir īpašs stāsts. "Bez Paula dziesmām nekur! Man bija un ir tā laime ar tām iepriecināt klausītājus," uzsver J. Paukštello. Ar Cielaviņu viņš kļuva par Latvijas Radio raidījuma Mikrofona dziesmu aptauja laureātu. Bet pirmā no populārajām Paukštello dziedātajām Raimonda Paula dziesmām Mikrofona aptaujā ir Rozīt mana, nātru dārzā, kas 1981. gadā ieņēma ceturto vietu, un šo faktu 15 gadu vēlāk Jānis Streičs apspēlēja filmā Likteņdzirnas, liekot J. Paukštello šo pašu dziesmu dziedāt restorāna epizodē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja