Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pēdējo reizi skatāms Latvijas Leļļu teātra kabarē pieaugušajiem

Ar četrām izrādēm, svinot Starptautisko leļļinieku dienu, no 21. līdz 24. martam vēl pēdējo reizi Latvijas Leļļu teātra repertuārā atgriezīsies pagājušās sezonas hits – politiski erotiskais kabarē pieaugušajiem Bez morāles. Ar lellēm, informēja leļļu teātra pārstāvji.

Šo muzikālo leļļu numuru iestudējumu radījuši četri Latvijas Leļļu teātra strādājoši režisori – Mārtiņš Eihe, Edgars Kaufelds, Vija Blūzma un Edgars Niklasons (šobrīd Liepājas Leļļu teātra mākslinieciskais vadītājs). Dzīvās mūzikas grupu izrādē veido mūziķi Raimonds Petrauskis un Ernests Mediņš, kā arī aktieri Anrijs Sirmais un Dace Vītola, bet lomās skatāms viss Leļļu teātra aktieru ansamblis. Rūdolfs Apse par konferansjē lomu saņēma 2022./2023. gada Spēlmaņu nakts balvu kā gada aktieris otrā plāna lomā.

Bez morāles. Ar lellēm veidots klasiskā kabarē stilistikā, aranžējot un piešķirot jaunu, negaidītu kontekstu virknei populāru latviešu dziesmu, kas izrādē klausāmas dzīvajā izpildījumā taustiņu, sitaminstrumentu, ģitāras un akordeona sastāvā. Muzikālo dramaturģiju un dziesmu aranžējumus iestudējumam veidojis pianists Raimonds Petrauskis, bet paša stāsta dramaturģiju – Rūta Dišlere. Izrādes horeogrāfiju radījusi Alise Putniņa, vizuālo noformējumu – Grāfienes, bet pie vokālo numuru sagatavošanas strādājusi dziedātāja Annija Putniņa.

Izrāde, kas rotaļīgā veidā ironizē par tabu tēmām un politkorektumu sabiedrībā, tika iestudēta 2022. gada nogalē kā apjomīgs visa teātra kopdarbs, un līdz pat sezonas beigām tika izrādīta teātra pagaidu telpās. Šobrīd, pēc atgriešanās K. Barona ielas vēsturiskajā ēkā, muzikālajam kabarē ir iespēja vēl četras reizes skanēt no teātra māju skatuves, pirms tas tiek noņemts no repertuāra, dodot vietu jauniem un vēl neredzētiem iestudējumiem. Izrādē izmantots daudzveidīgs leļļu klāsts no agrāku gadu iestudējumiem, dodot arī pieaugušajiem skatītājiem iespēju iepazīties ar neparastajām iespējām, ko sniedz leļļu teātris un tā spēles veids.

Muzikālās dramaturģijas veidotājs Raimonds Petrauskis: “Esmu strādājis vairākos teātros pie lielām koncertprogrammām, taču pirmo reizi sastopos ar aktieriem, kuri tieši vokāli var tik ātri iemiesot divas, trīs, četras un vairāk personību – gan paši, gan ar leļļu starpniecību. Leļļu teātra aktieru organiskā spēja manipulēt ar neskaitāmiem balss tembriem un variācijām arī man kā mūziķim dod iespēju izpausties, brīžiem es pat neatpazīstu, kurš aktieris tikko dziedāja, jo balss citā tēlā ir pārvērtusies līdz nepazīšanai. Aktieri ar lellēm var atļauties daudz vairāk nekā uzdrīkstētos dzīvajā plānā, un tas man arī muzikāli dod iespēju uzdrīkstēties vairāk.”

Politiski erotiskais kabarē Bez morāles. Ar lellēm aicina skatītājus no 16 gadu vecuma uz pēdējām izrādēm 21., 22., 23., un 24. martā plkst. 19.00 Latvijas Leļļu teātrī – K. Barona ielā 16/18. Biļetes iegādājamas visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja