Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +17 °C
Apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Hermanis: daudzi teātri vāciski runājošajās valstīs gribētu Āboliņu par savu aktieri

Jaunā Rīgas teātra (JRT) aktieris Gundars Āboliņš ir augsta līmeņa profesionālis un saņem piedāvājumus no ārvalstu teātriem un kino veidotājiem, ceturtdien Latvijas Radio raidījumā "Kultūras rondo" atzina režisors Alvis Hermanis.

"Gundars ir nenoliedzami ļoti augstas klases aktieris. (..) Es ticu, ka daudzi teātri ar vācu valodu gribētu viņu pie sevis," viņš norādīja un piebilda, ka, piemēram, patlaban Āboliņš saņēmis piedāvājumu ziemā Vīnes "Burgtheater" piedalīties cita režisora veidotā izrādē.

"Tātad viņam neatkarīga, sava starptautiskā karjera notiek. Kino arī kādu laiku viņš jau strādā ar ārzemju režisoriem," sacīja Hermanis.

Uz jautājumu, vai nav žēl aizlaist pasaulē savus aktierus, režisors atbildēja: "Es diezgan ātri sapratu, ka nedrīkst aktierus pārāk tuvu savā sirdī ielaist. Vēsturē ir pilns ar gadījumiem, ka tas agri vai vēlu izgāžas – tā ģimeniskā būšana ar režisoriem un aktieriem. (..) Labāk tomēr saglabāt vienmēr to profesionālo distanci. Aktieriem kā režisors es esmu instruments, savukārt viņi kā aktieri ir mans darba instruments, un tā ir visproduktīvāk strādāt. Bez sentimentiem."

"Es domāju, ka mūsu teātris kaut kādā ziņā ir radījis jauna tipa aktieri. (..) Mūsu teātrī aktieris beidzot ir dabūjis atpakaļ savu, kā saka, profesionālo pašcieņu, savu teritoriju, kur viņš ir saimnieks. Tas man vienmēr bijis ļoti svarīgi – nelīst aktiera teritorijā," uzsvēra Hermanis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja